Albistea entzun

ERREZETA

Raf tomatea txipiekin

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko urtarrilak 9

OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

Raf motako bi tomate

Dozena bat txipiroi

Bi tipula txuri

Tipula gorri bat

Sei baratxuri ale

Gatza

Oliba olio birjina

1. Tipulak eta baratxuriak juliana erara moztu.

2. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota.

3. Su motelean ordubetez gozatzen utzi. Tarteka, nahastu.

4. Bitartean, txipiroiak garbituko ditugu.

5. Txipiroiei gatza bota, eta plantxa beroan pasatu. Minutu bat alde bakoitzetik.

6. Ondoren, lapikora gehitu tipula prestatua.

7. Segituan hasiko gara platera prestatzen.

8. Tomatea garbitu, eta bihotza kendu.

9. Ondoren, tomate bakoitza erditik moztu. Horrela, tomate oinarri lodia lortuko dugu.

10. Plateren erdian tomate erdiak ipini, eta gatza bota.

11. Ontzi batean oliozpina prestatu. Olio ozpinarekin gainetik ongi busti tomateak.

12. Azkenik, tomate bakoitzaren gainean jarri lapikoko txipiroiak eta tipulak.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Hemeretzigarren Glisseguna aroak mugatu badu ere, surf egin ahal izan dute goizean, Iban Iturbiderekin. ©GUILLAUME FAUVEAU

Glisseguna, urak atzemana

Ainize Madariaga

Seaskak eta Miarritzeko eta Angeluko ikastolek antolaturiko hemeretzigarren Glisseguna aroari moldatu behar izan zaio: giro baikorrean, goizean surfean bakarrik aritu ahal izan dira.
 ©MAIALEN ANDRES / FOKU

«Ikusten ikastea da margolaritza»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Erretiroa hartu du Telleriak: margo denda itxi du, eta eskolak emateari utzi dio. Baina margotzeari, ez. 'Arimaren margolariak' telebista saioan egin zen ezaguna, baina 50 urteko ibilia darama jada artearen munduan. «Esperimentatzen» jarraitu nahi du.
Iñigo Vicens eta Lur Errekondo, <em>Naufragoak</em> saioko aurkezleak, Gazteizko FesTVal jaialdian. ©EITB

'Naufragoak' abentura saio berria, Karibeko uharte galduetatik ETB1era

Olatz Silva Rodrigo

Asteartean estreinatuko dute 'reality'-a. Lur Errekondok eta Iñigo Vicensek aurkeztuko dute

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...