ERREZETA

Txokolatezko boilur tarta

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko martxoak 5

OSAGAIAK

Bizkotxorako :

4 arrautz gorringo

4 arrautz zuringo

6 koilarakada azukre

4 koilarakada irin

gurina

Txokolate mousserako:

400 cl esne gain

250 g txokolate beltz

100 g azukre

50 g gurin

1. Lehenik, bizkotxoa egiteko, labea berotzen jarri, 180 gradutan. Bi ontzi hartu; batean, arrautza gorringoak jarri, eta bestean, zuringoak.

2. Gorringoetan, lau koilarakada azukre gehitu, eta bost minutuz etengabe irabiatu, eskuz edo makinaren laguntzaz.

3. Ondoren, arrautza zuringoak harrotzen hasiko gara. Horretarako, indartsu eta etengabe irabiatu, eta, gogortzen hastean, bi koilarada azukre gehitu, eta segi eragiten.

4. Erabat gogorra dagoenean, zuringo horiek gorringoetara gehitu, poliki-poliki. Koilara handi baten laguntzaz, bi osagai horiek poliki-poliki nahastu; ondoren, lau koilarakada irin gehitu, banan-banan; ahalik eta polikien, dena nahastu, harrotasuna erabat gal ez dezan.

5. Bizkotxorako, labeko molde laukiluze bat hartu, eta gurinarekin ongi igurtzi, gero itsats ez dadin.

6. Ondoren, irin pixka bat gehitu, eta soberakina ongi kendu. Bizkotxo masa hara bota.

7. Labean sartu 25 bat minutuz. Gero, labetik atera, eta hozten utzi.

8. Txokolatezko moussa prestatzeko, esne gainaren kantitate erdia erabiliko dugu lehenik. Lapiko batera isuri, eta sutan irakiten jarri.

9. Bitartean, txokolate beltza, azukre kantitate erdia eta gurina katilu batean jarri, estali, eta mikrouhin labean minutu batez berotu. Adi, ez berotu denbora gehiagoz, erre egingo zaizue eta!

10. Esne gainak irakiten duenean, katilu horretara gehitu, eta, dena ongi nahastuz, boilur masa lortuko dugu. Hozten utzi, baina hozkailuan sartu gabe, sei bat orduz gutxi gorabehera.

11. Jarraian, erretilu bat hartu, eta oraindik erabili gabe dugun esne gaina bota, eta ongi irabiatu azukrearekin. Gehitu hoztua dugun boilurraren masa erdia. Guztia ongi nahastu.

12. Bizkotxoa erditik moztu, eta egin berria dugun moussearekin bete; ondoren, gaineko estalkian ere moussea zabaldu, eta, azkenik, horren gainean lehen gorde dugun boilur masaren erdia gainetik ipini dena ongi estaliz.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

 ©RAUL BOGAJO / FOKU

«Dena gelditu zen Gasteizen Martxoaren 3an; egunak historia markatu zuen»

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Hainbat borrokarekin «konprometitua» egon dela adierazi du Razkinek, hala nola euskalgintzarekin eta langile mugimenduarekin. Lantegietan egin du lan; baita Osakidetzako euskara zerbitzuan ere.
Txillardegiren horma irudia eta haren senitartekoak, atzo, Donostian egindako omenaldian. ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

Loratu dadin txilarra berriz

Enekoitz Telleria Sarriegi

Jose Luis Alvarez Enparantza 'Txillardegi' hil zenetik bederatzi urte bete ziren ostegunean. Txillardegi Udal Liburutegia herri egitasmoak omenaldia egin dio Donostian, senitarteko eta lagunez inguratuta.
 ©HAMAIKA TELEBISTA

«Begi berriekin ezagutu ahalko dugu Nafarroa»

Jakes Goikoetxea

Nafarroa ezagutzen ez duenaren baina ezagutzeko jakin-mina duenaren begiradarekin erakutsiko du herrialdea Khris Maansrik, Hamaika Telebistako 'Nafar away' programa berrian, astelehenetan.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.