Gastronomia

Hautatu dituzte Basque Culinary World Prize sariko hamar finalistak

Aurtengo irabazlearen izena hilaren 24an jakinaraziko dute Italian, Modena hirian.

Urtzi Urkizu -

2018ko uztailak 2

Gaur arratsaldean ezagutarazi dituzte Basque Culinary World Prize 2018 sariko hamar finalisten izenak —saria Eusko Jaurlaritzak eta Basque Culinary Centerrek ematen dute, Euskadi-Basque Country estrategiaren barnean—. Honako hauek dira hamar sukaldari finalistak: Anthony Myint (AEB), Caleb Zigas (AEB), Dieuveil Malonga (Kongo), Ebru Baybara Demir (Turkia), Heidi Bjerkan (Norvegia), Jock Zonfrillo (Australia-Eskozia), Karissa Becerra (Peru), Marc Puig-Pey (Katalunia), Matt Orlando (Danimarka-AEB) eta Virgilio Martinez (Peru). New Yorkeko Cosme jatetxean eman dituzte argitara izenak.

Aurkezpenean, honako hau esan du Bittor Oroz Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak: "Euskadi-Basque Country estrategia integralaren barruan kokatzen da saria, eta haren xedea da euskal gizartearen balio komunak, hala nola ahaleginaren kultura, konpromisoa, hobetzeko gaitasuna, bokazio berritzailea eta lehiakorra, eta emakume eta gizonentzako aukera berdintasuna Euskadiren irudiari lotzea, nazioarteko gure aurkezpen txartela izan daitezen".

Epaimahaiburua Joan Roca izango da, Celler de Can Roca jatetxeko chefa. Saria irabazten duenak 100.000 euro eskuratuko ditu, sukaldaritzaren ahalmen eraldatzailea adierazten duen proiektu baterako dohaintzan eman ditzan.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna