Atletismoa

Kipchogek munduko maratoi marka berria ezarri du: 2:01:39

Eliud Kipchoge txapeldun olinpikoak minutu bat eta 18 segundotan ondu du aurreko marka, Berlingo maratoian.

Kipchoge, Berlingo maratoi probaren helmugan, munduko marka berria ezarri duen unean. HAYOUNG JEON, EFE
2018ko irailaren 16a
18:31

Jakina zen begiz jota zuela; munduko marka haustea izango zuela helburu. Eta lortu du. Kipchoge korrikalari keniarrak munduko marka berria ezarri du Berlinen: 2 ordu, minutu bat eta 39 segundo. Horixe da 42,195 kilometro egiteko inoizko denborarik onena.

Marka berria ezarrita, askorentzako eztabaidaezina bihurtu da Kipchogeri dagokiola historiako maratoilaririk onenaren titulua. Lehiatu den 11 maratoietatik hamarretan nagusitu da, eta irabazi ez zuen horretan bigarren izan zen.

Kipchogek 1:01:06an egin du maratoi erdia, eta 1:00:34an bigarren erdia.