Barazki guztien antzera, ura da osagai nagusia (%93), ez du ia koiperik (%0,7),ezta proteinarik ere (%1,80). Uraren ondoren, karbohidratoa da osagai ugariena (%3,06), eta gatz mineral-burdina, magnesioa eta potasioa, eta bitaminetan ere oso aberatsa da (A, C eta B taldeko B1, B2, B6, folatoak eta niazina). Diuretikoa eta garbigarria da, eta horiek dira bere propietate nagusiak; horregatik, edonorentzat oso gomendagarria da, baina batez ere arnas, heste eta giltzurrun infekzioak hobetzeko da aproposa.
Purean presta daiteke, patata, azenario eta beste barazki batzuekin. Baita egosita ere, edo ganba batzuekin, edo gainetik bexamela, edo patata purearekin... Batzuek egosi eta entsaladan ere hartu ohi dute.
OSASUNA. Produktua
Borraja
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik
Ordenatu