Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, hauen erabilera onartzen duzula ulertuko dugu. Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu Cookie Politika

bizigiro saileko azken albisteak

Bizigiro

Publizitatea

Hemeroteka

2019ko iraila
Al Ar Az Og Ol Lr Ig
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Sagar Uztaren jaiaren aurkezpen ekitaldia, asteartean, Astigarragan. ©JON URBE / FOKU

Ondarea

Sagarraren jaia, uzta ondorena

Ekoizpena altua izan da aurtengo sagarraren uztan, baina apur bat atzeratua dator sagarra. Bihar ospatuko dute Sagar Uztaren Jaiaren egun handia Astigarragan, goizetik hasita
Sardinera Eguna bukatzeko, erromeria egingo dute. ©BERRIA

Asteburuko proposamenak

Emakumeen omenez

Sardinera Eguna ospatuko dute gaur Santurtzin, sardineraren figuraren bidez herriko emakumeak omentzeko. Egun osoz izango dira ekintzak
Haizea Bengoetxea, marmeladarako pikuak egosten. ©MONIKA DEL VALLE / FOKU

Udazken zaporeen gordailuak

Udazkena iritsi da fruta arboletara, baratzeetara eta itsasora. Sasoi horretako produktuak dira pikua, pikillo piperra, sardina eta errezil sagarra. Haien zaporeak luzatzeko modu bat da kontserbak egitea; esaterako, marmeladak edo dultzea kozinatzea, edo lehengaiak ontziratzea.

Haurrek hartu dute plaza San Fermin Txikiko txupinazoan. ©IDOIA ZABALETA / FOKU

ATZEKOZ AURRERA

Santu txiki, besta handi

Korporazio txikiak txupinazoa bota ondoren abiatu dira San Fermin Txikiak, Iruñeko Alde Zaharreko bestak. Jende anitz bildu da, eta kaleek berehala hartu dute jai itxura.