Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, hauen erabilera onartzen duzula ulertuko dugu. Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu Cookie Politika

bizigiro saileko azken albisteak

Bizigiro

Publizitatea

Hemeroteka

2020ko martxoa
Al Ar Az Og Ol Lr Ig
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Matias eta Xabier Gorrotxategi aita-semeak, Casa Julian jatetxearen atarian. ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

Gastronomia

Esperientzia bat, hiru gizaldi eta mila istorio

Xabier Gorrotxategiren aburuz, «esperientzia» bat eskaintzen du Tolosako Casa Julian jatetxeak. Negozioaren nagusia da, eta jatetxeaz arduratu den hirugarren kidea. Zaharraren txuleta parrilan eta pikillo piper melatuak dira platerik kutunenak.
 ©CC0

Koronabirusaren aurka, garbitasuna

Garbiketa izan liteke koronabirusaren aurkako tresna eraginkorrena, Guillermo Quindos EHUko katedradunak azaldu duenez. Horregatik, kutsatua ez izateko gomendioak eman ditu: eskuak eta etxea garbitzea, eta garraio publikoan eta lanean bete beharreko irizpideak betetzea.
Atzoko bi irudi: ezkerrean, kamioi batetik komuneko papera jaisten, Azpeitian; eskuinean, komuneko paperaren paletak hutsik, Gipuzkoako saltoki batean. ©BERRIA

ATZEKOZ AURRERA

Komuneko paperaren birusa

Herritar batzuk erosketak pilatzen ari dira egunotan. Komuneko papera egunero buktazen ari da zenbait saltoki handitan. Ohi baino dilista, esne eta pixoihal gehiago ere erosten ari dira.