Egilea

Ainize Madariaga

Ainize Madariaga

Bere artikuluetan bilatu

Bihar arte, txokolate artisauen eta zaleen arteko enkontrua izanen da. ©BOB EDME

ATZEKOZ AURRERA

Txokolatea Baionako karriketara atera da. Baionak Txokolatea Ospatzen Du festibalaren kari, zernahi animaziok hartu dute hiria. Euriak ez dio arrakasta kendu, kontrakoa baizik.

 ©BOB EDME

Maite Berrogain Ithurbide. Euskaltzalea

Herriaren alde itzaletik aritutakoa da. Hizkuntza berreskuratu zuen, transmititu eta bere literaturari ekarpena egin: frantsesezko eleberri bat euskarara ekarriz eta. Berriki, bigarren pastorala idatzia du.

Jose Gonzalez Calderon, Lauriane Lemasson, Victor Vargas Filgueira eta Myrtha Salamanca. ©FRANÇOIS BERLAND

ATZEKOZ AURRERA. Mirtha Salamanca eta Victor Manuel Vargas Filgueira. Selk'nam eta Yagan populuetako ordezkariak

Europara etorri dira, europarren arbasoek 'gogaitu' zituztenetik zertan diren kontatzera: «Hilzorian».

<b>How & Nosm. </b>Donostiako bikiek usaiako 3D labirintioan pertsonaia bitxiak sartu dituzte gorri, zuri eta beltzez. ©BERRIA

Points de Vue festibala Baiona erakusketez, kreazioz eta topaketaz margotzen ari da. Mundu osoko hamahiru artista hiriko murruetan murgildu dira. Bihar arteko epea dute obren bukatzeko. Protesta ekintzak batzuek, gogoeta ekarle besteek, rol estetikoak ez du inon hutsik egiten.

Euskal Herriko Laborantza Ganberaren laguntzarekin, etxaldearen segida ziurtatu dute Lohitzne-Oihergiko Xemiategian. ©BERRIA

Laborantza

Etxaldeen hustea geldiarazteko lanean ari da EHLG, horretarako hogeigarren langilea hartu berri du. Lohitzüne-Oihergiko transmisioa ekarri du bere lanaren adibide gisa

Hegazkiak behatzen, Organbidexkako gainan. ©Guillaume Fauveau

Irailean eta urrian dira gehienbat hegazti migratzaileak mugitzen. Europako bi pasabide nagusietatik bat Euskal Herrian dagoenez, fenomenoa behatzeko toki egokia da. Elikadura da migrazioaren arrazoia, baina klima aldaketak moldaketak ekartzen dizkio migrazio mapa naturalari.

 ©GUILLAUME FAUVEAU

ATZEKOZ AURRERA. Gexine Tikoipe. Sukaldaria

Esku ikusezinek ekar ditzakete pintxoak etxera. Edo Donapaleuko Gozo Gose jatetxean dasta daitezke. Mintzalasai pintxo tailerra eman du Tikoipek, bere artea eta euskara uztartuz.

Gibelurdina/Korosoa (<em>Rusula virescens</em>). Euskal Herriko mapa mikologikoaren zerrenda gorriko onddoetako bat, desagertzeko arriskuan dena. ©ARANZADI ZIENTZIA ELKARTEA / EZEZAGUNA

Perretxiko biltzaile hasiberriek badituzte kontuan hartu beharreko gomendio batzuk: helburua gastronomikoa bada, arreta nabarmendu behar da: jan aitzin, ziur izan ona dela. Bestalde, zientziaren ikuspegiak onddoaren funtsezko funtzioaz ohartarazten du, eta harekiko errespetua eskatzen du.

Angers zentroko dantzarien errepika publikoa, atzo, Miarritzen. ©G. FAUVEAU

ATZEKOZ AURRERA

Miarritzeko Maitaldia dantza festibala kari, Angerseko dantza garaikidearen eskolak bere ohiko errepika bat aire librean erakutsi dio publiko zabalari.

  1 2 3 4 5 6  

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna