
«Tradizioak bezala, dantza maisuaren figura moldagarria da»
Ane Insausti Barandiaran
Xabier Sarriegi 'Paxatxo' dantza maisuari eginiko «omenaldi bat» da dokumentala. Besteak beste, lanbide hori zer zen kontatu dute.

«Politikoa da zerez elikatu erabakitzea»
Ane Insausti Barandiaran
Elikagaiak ekoizteko eta kontsumitzeko erak «ingurumenean, osasunean eta ekonomian» eragina duela nabarmendu dute.

Pinporten atzeko ezkutuko lana
Ane Insausti Barandiaran
1000. zenbakia argitaratuko du gaur zortzi 'Mantangorri'-k, BERRIAren haurrentzako gehigarriak, eta festa batekin ospatuko dute, Txillida Lekun. Bertako langile izandakoek eta gaur egun bertan dabiltzanek, atzera begira jarrita, maitasunez hitz egiten dute egunkariko «kuttunaz».
BIG estudioak irabazi du Donostiako GOE eraikina diseinatzeko lehiaketa
Ane Insausti Barandiaran
Olatuen bidea izeneko proposamena ondu du Danimarkako BIG Bjarke Ingels Group etxeak BCC Basque Culinary Centerren bigarren eraikina egiteko, eta «gastronomiaren, talentuaren, zientziaren, berrikuntzaren, ekintzailetzaren eta hiriaren arteko lotura» irudikatu nahi du.

Azken balearen ehiza gomutan
Ane Insausti Barandiaran
Besteak beste, kontzertuak, sardina jana, herri bazkaria eta kantu kalejira egingo dituzte etzi, Orion, Balearen Egunean. Ohi baino egitarau «xumeagoa» antolatu arren, 1901eko maiatzaren 14an arrantzatutako azken balearen arrantza gogoratuko dute herritarrek, festa giroan.

«Euskaldunak hainbat mendez baliatu ziren balea arrantzaz»
Ane Insausti Barandiaran
Balea arrantzak Euskal Herrian «erabateko» garrantzia izan zuela nabarmendu du Agotek. Uste du Balearen Eguna bezalako egunek itsasoarekin lotutako memoria berreskuratzen laguntzen dutela.

«Gogotsu» itzuli dira festara
Ane Insausti Barandiaran
Bi urteko etenaren ondoren, herri eta auzoetako festak itzuli dira Euskal Herrira. Jai batzordeek antolaketarako zailtasunak izan dituztela onartu arren, adierazi dute jaietarako zuten ilusioak lagundu diela horiek gainditzen.

Elkarlanean agurtuko dute Korrika euskarazko telebista kateek
Ane Insausti Barandiaran
ETB, BERRIA, Hamaika, Kanaldude, Goiena, Erlo, Goierri TB eta 28 Kanala Donostiatik arituko dira bihar

«Aurrerapauso bat eman behar da»
Ane Insausti Barandiaran
Aztiriak itzulpen automatikoaren bidez edukiak itzultzeak euskal hedabideei zer aukera ematen dizkien aztertu du Behategiko urtekarian.

«Pozik gaude Kanpezu mapa gastronomikoan sartu dugulako»
Ane Insausti Barandiaran
Repsol gidan bigarren eguzkia lortu du Lamoren Arrea jatetxeak. Ingurua eta arbasoak omentzen dituzte bertan, erroei «hautsa kendu» eta «balioa emateko», beste belaunaldi baten ikuspegitik.