Egilea

Enekoitz Telleria Sarriegi

Enekoitz Telleria Sarriegi

Bere artikuluetan bilatu

Bihar BERRIA-n

Lucarinitarrak Euskal Herrian

Enekoitz Telleria Sarriegi

Italiatik etorritako eskultore familia oparoa da lucarinitarrena, eta haienak dira, askok jakin ez arren, inguruko eraikin, parke, eliza eta hilerrietako obra asko. Anarkistak ziren, eta kartzela ezagututakoak 1936ko gerraren ostean. Haien ibiliaren berri emango du bihar Bizigiro</em> sailak erreportaje batean.

 ©EMPAR PINEDA

Empar Pineda. Ekintzaile feminista

«Feminismoari buruzko eztabaida polarizatu egin da»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Jardun bat borroken inguruan josia, eta aitzindari eta erreferente horietan guztietan: frankismoaren aurka nola, abortuaren eta askatasun sexualaren alde hala. Ordukoaz eta oraingoaz ari da Empar Pineda, eta gauza bat du argi: «Borroka ez da amaitu».

Donostiako La Viña jatetxeko gazta tarta zati bat. ©BERRIA

Gastronomia

Urterik garratzenari, zaporerik gozoena

Enekoitz Telleria Sarriegi

'The New York Times' egunkariaren arabera, Donostiako Parte Zaharreko La Viña jatetxeko gazta tartarena da «2021eko zaporerik onena». Santiago Riverak sortu zuen, duela 30 urte, eta mundu osora zabaldu da errezeta.

 ©ANDONI CANELLADA / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Elixabete Garmendia. Kazetaria

«Une oro egon naiz galdera eta harridura marketatik zintzilik»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Puntako ikerketa zentro baten sorrera eta garapena 11 elkarrizketatan emana: 'nanoGUNE. Txikiaren xarma' liburua ondu du Garmendiak. Helburua: zientziaren mundu «urrun eta ulergaitza» gizarteratzea.

 ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Jon Abril. Elhuyarreko zuzendari nagusia

«Ikasgairik atera gabe pasatzen dugu orria»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Nortasuna Sarean jardunaldian ariko da bihar Abril. Komunikazioaren krisiaz eta krisiaren komunikazioaz mintzo da. Birusak «eraman» dion aitaz ere bai. Datuez harago, sentimenduak mahai gainean jarri beharraz.

1 ©JAGOBA MANTEROLA / @FOKU

Sebastian bat bazen

Enekoitz Telleria Sarriegi

San Sebastian egun «lasaia eta tristea» ospatu dute Donostian. Balkoietatik «salbatu» dute bezpera, eta danbor soinu bakanen batek egin die ihes egunean bertan ere. Izan da, okasiorako jantzi, eta kolorea ematen saiatu denik.

Euskal Sagardoa jatorri izeneko arduradunak eta sagardogileak, atzo, Donostian egindako aurkezpenean. ©GORKA RUBIO / FOKU

Mahaira eta pitxerrera bueltan

Enekoitz Telleria Sarriegi

Otsailaren 5ean hasiko da ofizialki 2021eko sagardo denboraldia. Sagardo berria botila eta pitxer gardenetan zerbitzatuko dute mahaira; ez da zutik eta joan-etorrian txotx egiterik izango. Guztia atondu dute horrela, sagardotegiak segi dezan «sozializatzeko eta gustura egoteko leku bat» izaten.

 ©ANDONI CANELLADA / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Fede Merino. Kazetaria eta idazlea

«Handikeria anbizioa duenak asebete dezala kazetari hasi aurretik»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Kroniken kontrakronikekin, Merinok 'Lo que puedo contar' liburua ondu du, kontatu nahi bai baina premiek eta presek kamustu zizkiotenekin: 42 urteko eskarmentua, hainbat herrialde eta 'bacalao'-ren istorioa.

  1 2 3 4 5 6 7  

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna