Egilea

Ane Insausti Barandiaran

Ane Insausti Barandiaran

Bere artikuluetan bilatu

Jolasak. Haurrentzako jolasak eta tailerrak antolatu zituzten. ©JAGOBA MANTEROLA / @FOKU

Kilometroak jaiak batu du Goierri

Ane Insausti Barandiaran

Eguraldia lagun ez izan arren, ia osorik eutsi diote Kilometroak jaiaren egitarauari. Lazkao, Beasain eta Ordiziako ikastolek antolatu dute aurten, 'Batera, bagara, bat gara' lelopean. Ibarrako Uzturpe ikastolak antolatuko du hurrengo urteko Gipuzkoako ikastolen festa.

2018ko Mintzalasai jaialdiko festa, Miarritzeko Marion aintziran. ©BERRIA

Euskararen alde lerratuz

Ane Insausti Barandiaran

Mintzalasai egitasmoak, Baiona, Angelu eta Miarritzen euskara sustatzeko jaialdiak, hamargarren aldia du aurten. Glissegunarekin bat egin dute oraingoan, lerra kiroletan ere euskaraz aritzeko.

Elhuyarreko langileak, Usurbilgo lantegian, mahaika antolatuta. ©GORKA RUBIO / FOKU

Telelanetik lantokira

Ane Insausti Barandiaran

Enpresak lantegietara itzultzen ari dira, nor bere erara eta erritmora. Testuinguru berrirako planak prestatu dituzte: langileen beharretara egokitu dira, eta behar duenari telelanean jarraitzeko aukera eman diote, besteak beste.

Fanny Alonsok Andoaingo kotoi lantegiko emakumeak omentzeko bilduma bat sortu du. ©ANDONI CANELLADA / FOKU

Urteko lana, erakusleihoan

Ane Insausti Barandiaran

Hamar diseinatzailek Kutxa Kultur Moda programan sortutako arropa bildumak aurkeztuko dituzte, bihar, Txillida Lekun. Azken urtean landutakoa erakusteko aukera izango dute desfilean.

 ©JON URBE / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Eneko Izkue. Basque Culinary Centerreko irakaslea

«BCC jendearengana hurbiltzeko saiakera bat da tailerra»

Ane Insausti Barandiaran

Sukaldaritza tailer bat gidatuko du Izkuek bihar, 'online', BCCren hamargarren urteurrenaren harira. Doakoa eta euskaraz izango da. «Opari moduko bat» egin nahi diete sukaldaritza maite dutenei.

 ©JON URBE / EFE

UDAKO SERIEA. Tomatea (eta V). Errezetak.

Tomatea platerera

Ane Insausti Barandiaran

Plater hotz zein beroetan, gordinik, labean erreta, zartaginean pasatuta... Hainbat eratara jan daiteke tomatea, eta hainbat eratara kozina daiteke. Tomatea erabilita errezeta bana prestatu dute Donostiako Garraxi Tabernak, Sarako Olhabidea jatetxeak, Bilboko Kalderapeko jatetxeak eta Iruñeko Baratza Kafeak.

Bide Berdea Arditurriko meatze gunera iristen da. ©GORKA RUBIO/FOKU

Bide Berdean barrena

Ane Insausti Barandiaran

Arditurriko Bide Berdeak aukera ematen du Oiartzun zeharkatu eta herriko lau museoak ezagutzeko. Aiako Harriaren magalean bukatzen da

Arantzazuko parketxearen kanpoan elkartu dira parte hartzaileak, azalpenak entzuteko. ©JAIZKI FONTANEDA / FOKU

ATZEKOZ AURRERA

Arantzazuko paisaiei so

Ane Insausti Barandiaran

Aizkorri-Aratz parke naturaleko paisaiez gozatzeko eta ondare naturalaren eta kulturalaren berri izateko, bisita gidatua egin dute Arantzazun, ibilbide irisgarri batean barrena.

San Pedro kaleko etxe koloretsuak, Hondarribian. ©JAGOBA MANTEROLA / FOKU

PROPOSAMENAK

Auzo koloretsuari so

Ane Insausti Barandiaran

Hondarribia Gida aplikazioak hogei minutuko ibilaldi bat proposatzen du Hondarribiko Portu auzoan barna. Auzoaren historia azaltzen du

 ©JON URBE / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Laida Ruiz. Ilustratzailea

«Sare sozialek zure ilustrazioak ikusarazteko balio dute»

Ane Insausti Barandiaran

'Zuhara, itsasoaren deia' izeneko liburuaren azala egin du Ruizek. Protagonistaren «poztasuna eta mundu berri bat deskubritzeko gogoa» islatu nahi izan ditu. Bere komiki propioa sortzea du amets.

  3 4 5 6 7 8 9 10