Egilea

Enekoitz Telleria Sarriegi

Enekoitz Telleria Sarriegi

Bere artikuluetan bilatu

Basque Culinary Centerreko ikasleak, menuekin. ©MAIALEN ANDRES / FOKU

ATZEKOZ AURRERA

Sutondoa nola kozinatzen den

Enekoitz Telleria Sarriegi

Basque Culinary Centerrek, Caritasekin batera, mila menu banatuko ditu Gabonetan, baztertze arriskuan dauden Gipuzkoako familien artean. Unibertsitate osoa inplikatu da proiektuan.

Bihar Berria-n

Olentzero eta Mari Domingiren sekretua

Enekoitz Telleria Sarriegi

Zer egin eta nola jokatu haien sekretuari buruzko galdera iristen denean. BERRIAk erreportaje bat kaleratuko du bihar trantze berezi horri buruz. Psikologoek, irakasleek eta gurasoek eman dute euren iritzia.

 ©JAGOBA MANTEROLA / FOKU

Zientzia. Rosa Errazkin. Laboratorium museoko zuzendaria

«Krisiak agerian utzi du kultura zientifiko baten beharra»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Zientzia museo bat da Bergarako Laboratorium, eta kimikari bat du buru. Errazkinen ustez, «biziak» ez ezik, museoek «berritzaileak» izan behar dute: «Garapen eragileak gara; tresna bat gara».

 ©ARITZ LOIOLA / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Rayco Sanchez. Idazlea eta musikaria

«Futbola konektore bat izan daiteke»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Futbolaren botere eraldatzailean sinesten du Sanchezek, eta kirol horren merkantilizazioari ihesi idatzi du bere bigarren liburua: 'Jo Ta Ke'. Herriaren opioaz ari da, eta gelditzen diren errebeldeez.

 ©MARTINTXO

Pandemiaren bakar(e)dadeak

Enekoitz Telleria Sarriegi

Eten egin zaizkie harremanak, sendotu egin behar zituztenean, eta lotu, berriz, zilbor hesteak, moztu egin behar zituztenean. Osasun krisiak etxean eta norbere baitan preso harrapatu ditu nerabe eta gazte asko. Eman berri dituzte haien aldartearen emaitzak: bakardadea, tristura, asperdura, amorrua eta antsietatea.

Gazteenen bakardadeaz

Enekoitz Telleria Sarriegi

Pandemia garaiak etxean eta norbere baitara bilduta harrapatu ditu nerabe eta gazte asko. Bakardadea, tristura, asperdura, amorrua eta antsietatea bizi izan dituzte, besteak beste. Haiekin, irakasleekin eta psikologoekin hitz egin du BERRIAk, eta erreportaje bat kaleratuko du bihar

 ©JON URBE / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Juancar Garcia. Bloody Mary disko dendako arduraduna

«Hau ez da nostalgiko eta zaharrunoentzako disko denda bat»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Bloody Mary dendak 30 urte bete zituen urrian, eta berriki egin dute ospakizuneko kontzertua, Andoainen. Garcia undergroundaren eta rockaren gotorlekutik mintzo da, binilo doinuz eta punk jarreraz.

 ©ANDONI CANELLADA / FOKU

Juan Inazio Zulaika. Puntista ohia

«Pilota profesionala sehaskara itzuli da berriz; atzera egin du»

Enekoitz Telleria Sarriegi

Jakin-minak ez du erretirorik hartzen. Zulaika II.aren kasuan ez, behintzat. Urteetako eskarmentuan oinarriturik ari da Jai Alaiari buruz, 1988ko grebaz, oraingoaz, bere blogaz, eta ondu nahian dabilen liburuaz. Zenbat gauza ikusten dituen kontrakantxatik.

Donostiako Okendo kultur etxean Mafalda omentzeko jarritako erakusketa. ©ANDONI CANELLADA / FOKU

ATZEKOZ AURRERA

Mafalda ez dago umezurtz

Enekoitz Telleria Sarriegi

Quino hilberriaren pertsonaiari buruzko erakusketa bat jarri dute Donostiako Okendo kultur etxean. Denboraren joanak ez die indarrik eta gaurkotasunik kendu haren ateraldi eta eztenkadei.

 ©BERRIA

Gastronomia

Zaharrak nola egin berri

Enekoitz Telleria Sarriegi

Ganaduarentzako bazka izaten ziren askotan. Ez zuten aurrera egin platerean, ezta merkatuetan ere. Gastrovalocal proiektuaren bidez, beste balio bat eman nahi zaie orain antzinako arto, tomate, piper eta patata mota baztertu batzuei.

  1 2 3 4 5 6 7 8  

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna