Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, hauen erabilera onartzen duzula ulertuko dugu. Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu Cookie Politika

Berria.eus

Profila Izaro Zinkunegi Barandiaran

Izaro Zinkunegi Barandiaran

Izaro Zinkunegi Barandiaran

Bere artikuluetan bilatu

Azken artikuluak

Oxel Arrieta eski irakaslea, Andorrako Pic de la Serrera mendian. ©JOSU JUAN LLODIO

Eskia, afizio eta ofizio

Izaro Zinkunegi Barandiaran
Ohi baino elur gutxiagorekin hasi da eski denboraldia. Lanerako garaia da Oxel Arrieta eski irakaslearentzat eta Mikel Inoriza pistetako langilearentzat. Bereziartua-Palenzuela familiak, berriz, aisialdirako aprobetxatzen du sasoia.

Bihar Berrian

Eski denboraldia, lanerako eta gozatzeko

Izaro Zinkunegi Barandiaran

Hasi da eski sasoia, eskiatzaileek nahi baino elur gutxiagorekin bada ere. Laneko zein aisialdiko esperientziak jasoko ditu bihar BERRIAk Bizigiro gehigarrian, denboraldiko berritasunekin batera.

ATZEKOZ AURRERA. Dionisio Lauroba. Liburuaren egilea

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Uraren altxorra albo batera geratu da»

Izaro Zinkunegi Barandiaran
'Zestoako ur miraritsuak' liburuan jaso du Laurobak bainuetxearen historia. Katalina Zubizarreta ezagutarazi nahi die zestoarrei; aurre egin zion bainuetxearen jabeari, San Millango markesari.
Arzak jatetxeko sukaldaria. ©JON URBE / FOKU

Puntako platerak, ertzetako egileak

Izaro Zinkunegi Barandiaran
Gizonen sinadurak dira nagusi goi mailako sukaldaritzan; haiek egiten dute distira Michelin izarretan. Baina badira emakumeak puntako gastronomian: sukaldariburuak, sommelierrak, jatetxeen jabeak eta beste. Gogoetari ekin diote, sukaldean ez ezik, plazan ere ikus daitezen.

Bihar Berrian

Emakumeak puntako sukaldaritzan, ikusezin

Izaro Zinkunegi Barandiaran

Gizonen izenak dira nagusi goi mailako sukaldaritzan, baita sarietan ere. Baina badira emakumeak puntako gastronomian, askotan itzalean egonagatik. Haien bizipenak eta hausnarketak ezagutu ahal izango dira bihar 'Bizigiro' gehigarrian, zenbait sukaldariburu, sommelier eta jatetxe bururen eskutik.

<b>Azpiak egiten. </b>Iztuetak lastoarekin egiten dizkie azpiak ukuiluko abereei. ©IÑIGO URIZ / @FOKU

Ukuiluan erditutako negua

Izaro Zinkunegi Barandiaran
Eguna moztu eta gaua luzatzean hasten da negua ukuiluetan; azaroaren erdi aldera jaiotzen dira lehenengo arkumeak, eta orduan erditzen da urteko sasoirik gogorrena artzainentzat. Hilabeteren buruan, esneak dakartzan lanak gehituko zaizkie erditzeei: ardiak jeztea eta gazta egitea.

Bihar Berrian

Negua, artzainentzat sasoi gogorrena

Izaro Zinkunegi Barandiaran

Azaroaren erdialdera jaiotzen dira lehenengo arkumeak, eta orduan hasten da negua artzainentzat. Erditzeak dira neguko zeregin nagusia, eta esneari lotutako lanak gehitzen zaizkie gero. Haiek jorratuko ditu bihar ‘Bizigiro’ saileko gehigarriak, Aitor Iztueta artzainaren ukuilutik.

ATZEKOZ AURRERA. Silvia Aguero Fernandez. Ijito feminista

 ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

«Ez gara integratuko sistema patriarkal eta kapitalista batean»

Izaro Zinkunegi Barandiaran
Ijitoen aurkako jarrera egiturazkoa eta sistematikoa da, Agueroren iritziz: gobernua du horren erantzuletzat, eta uste du gizarteak hari jarraitzen diola. Ez du sinesten 'payoek' gidatutako integrazio planetan.
Babarruna jateko aukera izango da gaur eta bihar Tolosan. ©JON MIRANDA / TOLOSALDEKO ATARIA

Herriak jasotako alea

Izaro Zinkunegi Barandiaran
Ekoizleen lehiaketa eta azoka egingo dituzte gaur Tolosan, Babarrunaren Festan. Bihar prestatu eta jango dute indaba onena
Txokolatearen Egunak ospatzen dituzte maiatzean Baionan, txokolategileen lana ezagutarazteko. ©BOB EDME

Hiriko urre beltza

Izaro Zinkunegi Barandiaran
Hiriko txokolatea ezagutu eta dastatuko dute Baionan, asteburuko festan. Herriko etxeak eta Txokolate Akademiak antolatu dute jaia
1 2 3 4 5