Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, hauen erabilera onartzen duzula ulertuko dugu. Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu Cookie Politika

Berria.eus

Profila Kerman Garralda Zubimendi

Kerman Garralda Zubimendi

Bere artikuluetan bilatu

Azken artikuluak

XXII. Jagon Jardunaldietan hamasei hizlarik hartu zuten parte, atzo, Gasteizen. ©JAIZKI FONTANEDA / ARGAZKI PRESS

Euskararen bidea aztertuz

Kerman Garralda Zubimendi
Gasteizen egin ditu Euskaltzaindiak aurtengo Jagon jardunaldiak, euskarak Araban izan duen bilakaera aztertzeko. Azken datuek diote aurrerapauso handiak eman dituela.
Normalean zigortzen ez diren ekintzengantik isunak jartzen dabiltza egunotan udaltzainak. ©JUANAN RUIZ / ARGAZKI PRESS

Udalari presio isunen bitartez

Kerman Garralda Zubimendi
Gasteizko udaltzainek lan baldintza hobeak eskatzen dizkiote udalari. Greba eskubiderik ez dutenez, beste protesta mota bati ekin diote: seikoiztu egin dira kaleko isunak.

ATZEKOZ AURRERA. Aitor Arana. Esperantoan aditua

 ©GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

«Ahaltsuek ez dute nahi esperantoa txertatzea»

Kerman Garralda Zubimendi
Lagun baten bitartez ezagutu zuen Aranak Esperantoa 22 urte zituela. Euskal Herrian informaziorik ez dagoela dio, baina ziur da aliatu ona litzatekeela euskararentzat.

ATZEKOZ AURRERA

Eskolan baino arreta handiagoa jarri dutela aitortu dute ikasleek. ©JUANAN RUIZ / ARP

Zientzia edonoren esku

Kerman Garralda Zubimendi
Ekitaldi anitz antolatu ditu EHUk Zientziaren Astearako, ikerkuntza mundua unibertsitatetik harago ateratzeko. Ikasleak zientzialari bihurtu dira egun batez Gasteizko Bibat museoan.
Jan hondakin ugari dagoen lekuetan pilatzen dira usoak; esaterako, plaza edo eskola inguruetan. ©JUANAN RUIZ / ARGAZKI PRES

Usoekin tirabiran

Kerman Garralda Zubimendi
Gasteizek ez du arazo larririk uso kopuruarekin, baina hiriko zenbait gunetan gehiegi pilatzen dira. Udalak harrapatu egin nahi ditu, baina ekologistak kexu dira, neurriak gogorregiak direlako.

Unai Fernandez de Retana. Sukaldaria

 ©JAIZKI FONTANEDA / ARGAZKI PRESS

«Nirea betiko sukaldaritza da, etxetik jasotakoa»

Kerman Garralda Zubimendi
Estimu handia dute El Clarete jatetxeko jakiek, eta Gasteizko jatetxeak sasoiko beteko ditu hogei urte. Errezeta magikorik ez dagoela dio Unai Fernandez de Retana sukaldariak, lana dela arrakastarako gakoa.
1 2 3 4 5