Webgune honek cookie-ak erabiltzen ditu zure nabigazioa errazteko, publizitatea erakusteko eta analisi estatistikoak egiteko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, hauen erabilera onartzen duzula ulertuko dugu. Informazio gehiago nahi baduzu, kontsultatu Cookie Politika

Berria.eus

Profila Maialen Unanue Irureta

Maialen Unanue Irureta

Maialen Unanue Irureta

Bere artikuluetan bilatu

Azken artikuluak

Zenbait probintziatan kalamua dendetan saltzen dute: irudian, Torontoko denda bat. ©OSVALDO PONCE / EFE

Ke zuririk ez

Maialen Unanue Irureta
Etzi beteko da hilabete Kanadan eta Quebecen aisialdirako kalamuaren salmenta legeztatu zutenetik: martxan jarri eta egun eskasetara, eskariari ezin aurre eginik gelditu dira dendariak.
<b>Galparsoro. </b>Hainbat eratako ogiak egin eta saltzen dituzte Donostiako Galparsoro okindegian. ©JON URBE / @FOKU

Ogia: izenaren atzeko izana

Maialen Unanue Irureta

Ogi arrunta zer den, zer berezia, zer den eskuz egindakoa eta zer den orantza edo legamia naturala arautuko du, besteak beste, Espainiako Gobernuak: ogia era batekoa edo bestekoa dela esan ahal izateko neurriak ezartzekotan dira.

Mitxelo Olaizola. Realeko tresnazain ohia

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Gaizki pasatzen dut Anoetan: nahiago dut partidak etxean ikusi»

Maialen Unanue Irureta
Hiru hilabete dira Olaizola erretiratu dela, 37 urtez Realean lan egin ostean: Zubietako zelaien mantentzeaz arduratu zen lehen urteetan; arropaz, botez eta baloiez, gero. Ez da inori belarriak goxatu zalea, eta, hala ere, asko estimatzen dute.
Iaz hasi ziren Baserriko Uzta saioak: lehenengoa, udazkenekoa, Antzuolako (Gipuzkoa) Pikunieta baserrian egin zuten, eta Anari aritu zen kantuan. ©BERRIA

Udazkeneko uzta dastatzear

Maialen Unanue Irureta
Fermin Balentzia eta Jesus Aiesa abeslariek estreinatuko dute, gaur, Baserriko Uztaren bigarren denboraldia: Oibarko Mendiko Upategietan egingo dute lehenengo saioa

ATZEKOZ AURRERA

Urpekari bat, Donostiako Aquariumeko tunelean mantentze lanak egiten. ©GORKA RUBIO / FOKU

Arrain artean, zulaketan

Maialen Unanue Irureta
Mantentze lanak egiten ari dira Donostiako Aquariumean: Kaliforniako Aquatic Solutions enpresa kontratatu dute horretarako, eta azaro amaiera bitartean iraungo dute lanek.
Euskal Herri osoko ekoizleen produktuak ikusi, dastatu eta erosteko aukera izango da. ©ARKAITZ APALATEGI

Idiazabalen bilduta

Maialen Unanue Irureta
Baserritarren Eguna eta Gaztaren Eguna batera egingo dituzte bihar. 40 gaztagile lehiatuko dira Euskal Herriko Gazta Txapelketan

DONOSTIAKO GASTRONOMIKA

<b>Gastronomika nerabea. </b>Haurrak ere sukaldean jarri dituzte kongresuan, <em>focaccia</em> prestatzen. ©BERRIA

Eltzeak, su bizian

Maialen Unanue Irureta
Donostiako Gastronomika kongresuak azken eguna du gaur; hogeigarrena da aurtengoa. Batik bat profesionalentzat da, «abangoardia» ardatz, baina ez dira hitzetara mugatzen: beste behin, sukalde erraldoi bihurtu dute Kursaala.

DONOSTIAKO GASTRONOMIKA

Abangoardia, Gastronomikaren ardatz

Maialen Unanue Irureta

Bigarren eguna du Donostiako Gastronomika kongresuak; aurtengoa, hogeigarrena da. Gaur, besteak beste, Ordiziako gazta lehiaketako irabazlea dastatzeko aukera izan da, gazta hori bera plater desberdinetan erabiliz.

Alta, Jarduerak, Market eta Herrikoia espazioak izango ditu Gastronomikak. ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

Hogei urte ditu «iraultzak»

Maialen Unanue Irureta
Sukaldaritzaren abangoardian aritu direnak eta dabiltzanak elkartu nahi dituzte egunotan Donostiako Gastronomika kongresuan. Bihartik asteazkenera bitartean egingo dute
<em>Time Thieves</em>-eko fotograma bat, denboraren inguruko performance batena. ©BERRIA

Denbora lapurtuz, lanpostuak kentzea

Maialen Unanue Irureta
'Time Thieves' dokumentala egin du Cosima Dannoritzerrek: denboraren lapurrak identifikatu eta ikusleen begien parean jarri ditu. Bezeroei lan eginaraziz lanpostuak kentzen ari dira enpresak. Lan hori oinarri hartuta, denboraren erabileraren inguruko hausnarketa abiatu dute Azpeitian.
1 2 3 4 5