Egilea

Maialen Unanue Irureta

Maialen Unanue Irureta

Bere artikuluetan bilatu

<b>Gastronomika nerabea. </b>Haurrak ere sukaldean jarri dituzte kongresuan, <em>focaccia</em> prestatzen. ©BERRIA

DONOSTIAKO GASTRONOMIKA

Eltzeak, su bizian

Maialen Unanue Irureta

Donostiako Gastronomika kongresuak azken eguna du gaur; hogeigarrena da aurtengoa. Batik bat profesionalentzat da, «abangoardia» ardatz, baina ez dira hitzetara mugatzen: beste behin, sukalde erraldoi bihurtu dute Kursaala.

DONOSTIAKO GASTRONOMIKA

Abangoardia, Gastronomikaren ardatz

Maialen Unanue Irureta

Bigarren eguna du Donostiako Gastronomika kongresuak; aurtengoa, hogeigarrena da. Gaur, besteak beste, Ordiziako gazta lehiaketako irabazlea dastatzeko aukera izan da, gazta hori bera plater desberdinetan erabiliz.

Alta, Jarduerak, Market eta Herrikoia espazioak izango ditu Gastronomikak. ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

Hogei urte ditu «iraultzak»

Maialen Unanue Irureta

Sukaldaritzaren abangoardian aritu direnak eta dabiltzanak elkartu nahi dituzte egunotan Donostiako Gastronomika kongresuan. Bihartik asteazkenera bitartean egingo dute

<em>Time Thieves</em>-eko fotograma bat, denboraren inguruko performance batena. ©BERRIA

Denbora lapurtuz, lanpostuak kentzea

Maialen Unanue Irureta

'Time Thieves' dokumentala egin du Cosima Dannoritzerrek: denboraren lapurrak identifikatu eta ikusleen begien parean jarri ditu. Bezeroei lan eginaraziz lanpostuak kentzen ari dira enpresak. Lan hori oinarri hartuta, denboraren erabileraren inguruko hausnarketa abiatu dute Azpeitian.

BIHAR BERRIAN

Denbora lapur daiteke

Maialen Unanue Irureta

Time Thieves dokumentala egin du Cosima Dannoritzer dokumentalgileak: denboraren lapurrak zer diren eta nola ekiten duten aztertu du, besteak beste. Gai horixe izango da biharko Bizigiro gehigarriko gai nagusia.

 ©JAGOBA MANTEROLA / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Laulad Ahmed Saleh. Aktorea

«'Déjà vu' antzeko bat izan nuen Khalilekin»

Maialen Unanue Irureta

'Oreina' filmeko Khalil gorpuztu du Ahmedek berriki; curriculumean jarriko duen lehen aktore lana izango da, baina ez azkena: lanbidea gustatu zaionez, interpretazioa ikasteko asmotan da.

 ©GORKA RUBIO / FOKU

Isabel Azkarate. Argazkilaria

«Erakusten diguten ezerk ez gaitu hunkitu ere egiten gaur egun»

Maialen Unanue Irureta

Hainbat hedabiderentzat lan egina da Azkarate, baita Donostiako Zinemaldian edo Gipuzkoako Foru Aldundian ere. Erretiratu arren, kamera beti du gertu; argazki guztiak digitalizatzen ari da orain, eta, haren esanetan, denbora luzerako lana dauka.

Neskatzat hartuak diren haurrei jarri ohi zaizkie belarritakoak, dudarik geldituko balitz ere, haurra emea dela zehazteko. ©BERRIA

Zehaztugabetasuna ezinegon

Maialen Unanue Irureta

Belarritakoak eramateak edo ez zehaztu ohi du, besteak beste, jaioberrien genero rola jendearen begietara: horren arabera sartzen da zaku batean edo bestean. Boladaka sortzen da eztabaida: azkena, Kylie Jennerrek haurrari belarriak zulatu eta sare sozialetan irudiak zabaldu ostean sortu da.

Lau pabiloi bete ditu Expogrow azokak, eta estalperik gabeko gunea ere badu, kontzertu gune eta guzti. ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

ATZEKOZ AURRERA

Kalamuaren jolas parkea

Maialen Unanue Irureta

Europako kalamu azoka handienetako bat da Expogrow, eta martxan da dagoeneko Ficoban, Irunen: 181 enpresa batu dira azokaren zazpigarren aldian, eta bihar arte bisitatu ahal izango da.

 ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

ATZEKOZ AURRERA. Jose Maria Ordovas. Nutrigenetikan aditua

«Denetik jan, baina postreko platerean»

Maialen Unanue Irureta

Genomaren araberako nutrizioaren aldekoa da Ordovas: hau da, pertsona bakoitzaren geneen araberako dietak defendatzen ditu, eta, haren esanetan, uste baino lehenago heda daitezke.

  4 5 6 7 8 9 10 11 12