Elikadura

"Elikadura" bezala etiketatutako albisteen zerrenda

Edurne Begiristain

2022ko uztailak 6

Alexandra Ruiz de Azua eta Aitziber Samaniego.

Elikadura portaeraren nahasmenduak dituzte Alexandra Ruiz de Azuak eta Aitziber Samaniegok, eta Osakidetzari unitate berezi bat eskatu diote «arta integralerako». Haien ustez, janaria arazo emozional askoren «izozmendiaren punta» da

Julen Etxeberria

2022ko maiatzak 27

Itziar Gonzalez de Arriba, bere kontsultan, Irunen.
«Mina kendu dit nutrizionistak», aitortu du Joseba Ezkurdiak. Itziar Gonzalez de Arribari buruz da. Haren iritziz, «osasuntsu jateak indartsuago egiten zaitu, eta Joseba da horren adibide argia».

Iker Tubia

2022ko apirilak 30

Barazkien jaialdia ospatzen ari dira egunotan Tuteran, maiatzaren 3ra arte. Ez da barazki gehien dagoen urtaroa, baina sasoi honetan platerera eraman litezke zainzuriak, kukuluak, baratxuria, ilarrak eta orburuak, besteak beste. Kilokaloria gutxi eta zuntz asko izaten dituzte produktu horiek.

Enekoitz Telleria Sarriegi

2022ko apirilak 2

Jauregia etxaldeko behiak, larrean, Anizen (Baztan, Nafarroa).
Baserriko Uzta egitasmoaren hirugarren ekitaldia gaur hasiko da Anizko Jauregia etxaldean. Petti musikariaren doinuak lagun, baserritarren eguneroko jarduna ezagutuko dute bertaratzen direnek.

Amaia Igartua Aristondo

2022ko martxoak 5

Mungiako ekoizleak, jantzi tradizionalak soinean, hango produktuak saltzen, BECeko 1. pabiloian.
Barakaldoko BECen, Gustoko elikagai azokak gertuko 240 ekoizle bildu ditu: besteak beste, zero kilometroko produktuak eta janari lasaiaren aldeko nekazariak egongo dira, bihar arte.

Urtzi Urkizu

2021eko abenduak 5

Kataluniako Heura enpresaren haragi tankerako pintxo beganoak jateko aukera dago azokan, Irunen.
Beganismoari ikusgarritasuna ematen dion jaialdia egiten ari dira asteburuan Irunen, Ficoban: Be Veggie. Askotariko produktu eta zerbitzuak daude 70 erakusmahaitan.

Enekoitz Telleria Sarriegi

2021eko abuztuak 27

Elikagaiak eta edariak, salmenta automatikoko makina batean.
EHUko ikerketa batek unibertsitateko elikagai eta edari makinen eskaintza aztertu du. Emaitza: produktuen ia erdiak kalitate nutrizional eskasekoak direla, eta eskaintzaren hiru laurdenak prozesatze maila handia duela.

Gehiago ikusi

Publizitatea