Elikadura

"Elikadura" bezala etiketatutako albisteen zerrenda

Amaia Igartua Aristondo

2023ko urtarrilak 26

Indabaz betetako kutxa bat, 2022ko Gernika-Lumoko (Bizkaia) urriko azken asteleheneko azokan.
Astean bitan, lautan edo, ahal dela, egunero. Maiztasuna gorabehera, lekaleak kontsumitzea da gomendio orokorra. Adituen arabera, onuragarria da patologia batzuk prebenitzeko, eta beste batzuk artatzeko. Horrez gain, lurzoruari ere on egiten diote, eta aukera ugari eskaintzen dituzte sukaldean.

Itsaso Jauregi

2023ko urtarrilak 7

Cocuus enpresan sortzen duten landare jatorriko hirugiharra.
Elikagaien nutrizio edukia aldatzeko eta janaria 'eraikitzeko' aukera eskaintzen du 3D inprimatzaileak. Animalien erabilera murriztea eta luxuzko janariak guztien eskura egotea da helburu nagusia.

Berria

2022ko abenduak 21

Lakarko (Nafarroa) Lezaun upategiaren ardoa ere banatzen du.

'Goxoa.eus' atari berriak Arabako, Bizkaiko, Gipuzkoako eta Nafarroako berrogei ekoizle baino gehiagoren elikagaiak saltzen ditu.

Amaia Igartua Aristondo

2022ko abenduak 20

Urria edota debekatua izan denez, haragiaren kontsumoa ospakizunekin lotu izan da, orduan jan zitekeelako, edota mahaikidetasuna sustatzen zuelako, besteak beste. Alabaina, historian izandako balio sinbolikoa gorabehera, animaliek ez dute tokirik batzuen Gabonetako menuetan.

Aitor Biain

2022ko azaroak 27

Herritar ugarik produktuz beteriko poltsak utzi dizkiete Elikagai Bankuko boluntarioei.
Hego Euskal Herriko Elikagai Bankuek bilketa nagusia egin dute, urtero bezala. Ehunka tona elikagai eta oinarrizko produktu bildu dituzte dendetan eta supermerkatuetan.

Enekoitz Telleria Sarriegi

2022ko azaroak 5

EHUk Algaloop enpresaren bidez abian jarritako proiektua hasia da gauzatzen: mikroalgak ekoizten dituzte Asteasun, eta 2023an hasiko dira saltzen. Proteina iturri dira, ongarri gisa erabil daitezke, eta kosmetikan eta medikuntzan ere bai.

Gehiago ikusi

Publizitatea