Albistea entzun

ERREZETA

Begihandi arroz krematsua

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2022ko otsailak 5 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
400 g arroz, albufera motakoa
800 gramoko begihandia.
Kalabazin 1.
2 tipulin.
2 baratxuri ale.
Gatza.
Oliba olio birjina.

1. Begihandia ongi garbitu, eta lauki txikietan moztu.
2. Tipulina, kalabazina eta baratxuri aleak ere laukitxoetan moztu.
3. Lehenik, zartagin edo lapiko zabala sutan jarri, oliba olio txorrotada batekin. Ongi beroa dagoenean, begihandi zatiak gehitu. Gatz pittin bat bota. Bost bat minutu pasatu ondoren, tipulina eta baratxuri puskak gehitu. Guztia ongi erregosi, 15 minutuz, su ertainean.
4. Ondoren, basokada bat ur gehitu, tapaz estali, eta beste ordu laurden batez erregosi, ura erabat lurrindu arte. Noizbehinka pixka bat nahastu.
5. Ondoren, tapa kendu; bertara kalabazina gehitu, eta baita arroza ere. Ura gehitu, arrozaren kantitatea halako hiru. Gatz pittin bat bota, eta hogei minutuz egosi, su ertainean. Denbora hori pasatu ondoren, oraindik ere beste 3 edo 4 minutuz pausaturik mantendu.
6. Ikusiko dugu, denbora pasatu ostean, oraindik ere arroza saldatsua dagoela. Hori da errezeta honetan lortu nahi duguna, arroz krematsua, saldatsua izatea.
7. Probatu nahi izanez gero, ideia polita da begihandien tinta errezeta honetan erabiltzea; horrela, arroz krematsu beltza lortuko dugu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©JON URBE / @FOKU

«Askotan, baimena eskatzea baino hobe da barkamena eskatzea»

Naroa Torralba Rodriguez

Munduko muralik onenetan hirugarrena Ondarroan dago, Kamiñazpin. Lian Monserrate da egilea, eta gaztetatik ari da gizarte gaiak hormetara eramaten. Memoria ariketa bat egin nahi izan du obra horrekin.
1 ©LABAYRU FUNDAZIOA / EZEZAGUNA

Itsasoko ezkutuko lana

Amaia Jimenez Larrea

Emakumeek itsasoan egindako lanaren balioa aldarrikatzeko, Labayru fundazioak 'Geu be bagara itsasoa' liburua argitaratu du. Zenbait belaunalditako hogei emakumeren testigantzak bildu dituzte.
<em>Irabazi arte</em> telesaileko bigarren denboraldiko aktore gazteak. ©EITB

'Irabazi arte'-ren bigarren denboraldia, ostiraletan ETBn

Urtzi Urkizu

Dorleta Urretabizkaia, Nahia Lacalle eta Joan Bailador dira aktore berriak. Zetak, Bengo eta Bulego taldeen kantak entzungo dira

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...