Albistea entzun

ERREZETA

Barazki, lekale eta arroz hanburgesa

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2021eko urtarrilak 9

OSAGAIAK 4 HANBURGESA EGITEKO
100 gr. arroz integral.
100 gr. dilista.
30 gr. kinoa.
150 gr. leka.
50 gr. txanpiñoi.
Azenario 1.
50 gr. olo maluta.
Gatza.
Piper beltz hautsa.
Kurri hauts pixka bat.
Frijitzeko olioa.

1. Barazki guztiak puska txikietan zatitu, eta egosi denak batera, hamabost bat minutuz. Gatza ere gehitu. Ondoren, ur soberakin guztia kendu, iragazi, eta gorde.
2. Dilistak egosi hogeita hamar bat minutuz, ur irakinetan, gatz pittin batekin. Hamabost bat minutu eta gero, kinoa ere gehitu; ondoren, iragazi eta gorde.
3. Arroz integrala 45 bat minutuz egosi behar da, gatz pittin batekin baita ere. Azken bost minutuetan, olo malutak gehitu. Ondoren, sua itzali, eta utzi lapikoan, hoztu arte. Hotza dagoenean, ontzi handi batera atera.
4. Ontzi honetara aurrez egositako barazkiak gehitu, baita dilistak ere. Piper beltz hautsa gehitu, kurri koilarakada txiki bat ere bai. Guztia ongi nahastu, paper film edo transparenteaz ontzia estali, eta hozkailuan egun oso batez gorde.
5. Ondoren, normalean hanburgesak egiten ditugun moduan, eskuaren laguntzaz forma borobila eman eta zanpatu.
6. Jarraian, olio zurrusta bat bota zartagin batera, eta beroa dagoenean, bertan frijitu hanburgesak. Ukitu gabe, pare bat minutuz eta kontu handiz, buelta eman, eta beste pare bat minutuz frijitu.
7. Ondoren, zuen gustura zerbitzatu platerean, piper batzuekin adibidez, edota nahi izanez gero, hanburgesa ogian, gaztarekin.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Altsasun Momotxorroak aterako dira otsailaren 21ean. ©RAUL BOGAJO / FOKU

Baina noiz dira aurten inauteriak?

Edu Lartzanguren

Goiztiarrenak hasita daude, eta azken Maskarada saioa apirilaren 22an egingo dute, Maulen. 'Dantzan.eus' webguneak 2023ko inauterien egutegia paratu du.

Joel Diaz aurkezle eta umorista ©Vilaweb

TV3eko ‘Zona Franca’ kolokan da, aurkezleak saioa utzi eta gero

Urtzi Urkizu

Joel Diaz aurkezleak ez ezik, Magi Garcia umoristak ere laga du saioa. Egunotan ez dira saioa ematen ari. CUPek TV3eko zuzendariaren dimisioa eskatu du.

 ©JAGOBA MANTEROLA / FOKU

«Donostian inauteriak San Sebastian egunean hasten ziren»

Amaia Jimenez Larrea

XIX. mendean Donostiako inauteriak nolakoak ziren azaltzen duen liburu bat atera du Juan Antonio Anterok. 16 urte zituenean izan zuen lehen harremana inauteriekin, eta geroztik ez ditu alde batera utzi.
Inauterietako eguna ospatu dute Iturenen

Udaberriak ekarri duen soinua

Itsaso Jauregi

Inauterietako eguna ospatu dute Iturenen, eta joaldunek eta mozorroek hartu dituzte herriko kaleak. Tradizioari jarraituz, zubietarren eta aurtiztarren joareak elkartu ziren atzo; gaur, iturendarrek bisita itzuliko diete.

Kinka buletina

Klima larrialdiari eta ingurumenari buruzko azken berriak zabaltzen dituen buletina.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.