Albistea entzun

ERREZETA

Barazki, lekale eta arroz hanburgesa

JON URBE / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2021eko urtarrilak 9

OSAGAIAK 4 HANBURGESA EGITEKO
100 gr. arroz integral.
100 gr. dilista.
30 gr. kinoa.
150 gr. leka.
50 gr. txanpiñoi.
Azenario 1.
50 gr. olo maluta.
Gatza.
Piper beltz hautsa.
Kurri hauts pixka bat.
Frijitzeko olioa.

1. Barazki guztiak puska txikietan zatitu, eta egosi denak batera, hamabost bat minutuz. Gatza ere gehitu. Ondoren, ur soberakin guztia kendu, iragazi, eta gorde.
2. Dilistak egosi hogeita hamar bat minutuz, ur irakinetan, gatz pittin batekin. Hamabost bat minutu eta gero, kinoa ere gehitu; ondoren, iragazi eta gorde.
3. Arroz integrala 45 bat minutuz egosi behar da, gatz pittin batekin baita ere. Azken bost minutuetan, olo malutak gehitu. Ondoren, sua itzali, eta utzi lapikoan, hoztu arte. Hotza dagoenean, ontzi handi batera atera.
4. Ontzi honetara aurrez egositako barazkiak gehitu, baita dilistak ere. Piper beltz hautsa gehitu, kurri koilarakada txiki bat ere bai. Guztia ongi nahastu, paper film edo transparenteaz ontzia estali, eta hozkailuan egun oso batez gorde.
5. Ondoren, normalean hanburgesak egiten ditugun moduan, eskuaren laguntzaz forma borobila eman eta zanpatu.
6. Jarraian, olio zurrusta bat bota zartagin batera, eta beroa dagoenean, bertan frijitu hanburgesak. Ukitu gabe, pare bat minutuz eta kontu handiz, buelta eman, eta beste pare bat minutuz frijitu.
7. Ondoren, zuen gustura zerbitzatu platerean, piper batzuekin adibidez, edota nahi izanez gero, hanburgesa ogian, gaztarekin.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

«Gezurra esango nuke izozkigile bokazioa nuela esango banu»

«Gezurra esango nuke izozkigile bokazioa nuela esango banu»

Aitziber Arzallus - Gipuzkoako Hitza

Afizioz surflaria, ofizioz ostalaria eta garraiolaria izandakoa, eta orain, izozkigilea da Alberdi. Ez daramatza urte asko sektore horretan, baina bere lekutxoa egiten asmatu du. Hainbat lehiaketa irabazi ditu jada, eta Espainiako final bat jokatuko du aurki.

Donostiako kaian dago ibilaldiko bigarren geldialdia, arrain saltzaileen inprobisazioak gogoratzeko. ©GORKA RUBIO / FOKU

Bidaia bat bertsolaritzara

Ane Insausti

'Bertsolaritza Donostian barrena' izeneko ibilbidea sortu du Bagera elkarteak. Parte Zaharrean zortzi geldialdi egitea proposatzen dute, bertsolaritzari buruzko istorioak entzuteko.

Joseba Aurkenerena eta Xerar Urrutia idazleek sortu dute Urruñako aldizkari berria. ©URTZI URKIZU

Kultur aldizkari bat Urruñan

Urtzi Urkizu

Artikuluen %90 baino gehiago euskaraz dira, eta urtean bi zenbaki argitaratuko dituzte

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.