Albistea entzun

ERREZETA

Kantauriko antxoa eta raf tomatea

ANDONI CANELLADA / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko apirilak 10 - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
800 g Kantauriko antxoa.
Raf motako 12 tomate.
3 baratxuri ale.
Modena ozpina.
Oliba olio birjina.
Gatza.

1. Kendu antxoei burua, eta garbitu. Ondoren, kendu erdiko hezurra ere, baina kontuz bi xolomoak banandu gabe.
2. Jarri labea berotzen 250 gradutan. Igurtzi labeko erretilua oliba olioz, pintzel batekin. Bota gatza antxoei, eta jarri erretiluan, liburu baten antzera bi xolomoak irekita, eta azala gorantz begira. Ez ipini antxoak bata bestea ukituz. Utzi leku pixka bat batetik bestera.
3. Kendu raf tomateei bihotza ongi, eta moztu bakoitza lau pusketatan. Banatu Raff tomate puskak plateretan. Gehitu gatz pittin bat, platerean bertan.
4. Orain, moztu baratxuri aleak xehe-xehe, eta ipini zartagin batean, oliba olio txorrotada batekin. Ipini zartagina berotzen, su oso motelean. Ondoren, sartu antxoen erretilua labearen goialdean. Eta eduki hiru minutuz barruan. Jarraian, atera labetik. Zabaldu zartagineko baratxuri aletxoak antxoen gainean, eta, sardexka batekin, bandandu antxoen bi xolomoak, kendu isatsa, eta jarri xerra bat tomate puska bakoitzaren gainean.
5. Gehitu modena ozpin koilarakada bat labeko erretiluan gelditu den baratxuri eta olioari, eta nahastu guztia ongi. Bukatzeko, zabaldu tomate eta antxoen gainean, eta prest dugu jaki goxo hau mahairatu eta dastatzeko.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Jaurlaritzako, Euskal Wikilarien Kultura Elkarteko eta EHUko ordezkariak, Ikusgelaren aurkezpenean, atzo, Donostian. ©JON URBE / FOKU

Martxan da Ikusgela, euskarazko bideo pedagogikoen ataria

Amaia Jimenez Larrea

Euskal Wikilarien Elkarteak filosofiako, ekonomiako eta euskal literaturako bideoak egingo ditu

Juan Mari Arzak, BCCren ohorezko oroigarria hartuta, eta sukaldariz eta ikaslez inguratuta, atzo. ©MAIALEN ANDRES / FOKU

Arzak patroia, Arzak maisua

Enekoitz Telleria Sarriegi

BCC Basque Culinary Centerreko ohorezko patronatukide izendatu dute Juan Mari Arzak. Haren ekarpena eskertu dute, eta bere ezagutza partekatzeko izan duen eskuzabaltasuna goratu.

 ©BERRIA

Ohiko albisteetatik ihesi

Iker Tubia

Reuters institutuaren arabera, geroz eta jende gehiagok erabakitzen du gaurkotasuna albo batera uztea. Eragin psikologikoa, nekea, konfiantza falta eta ezintasun sentsazioa aipatu dituzte albisteetatik deskonektatu direnek.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...