Albistea entzun

ERREZETA

Kantauriko antxoa eta raf tomatea

ANDONI CANELLADA / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2021eko apirilak 10

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
800 g Kantauriko antxoa.
Raf motako 12 tomate.
3 baratxuri ale.
Modena ozpina.
Oliba olio birjina.
Gatza.

1. Kendu antxoei burua, eta garbitu. Ondoren, kendu erdiko hezurra ere, baina kontuz bi xolomoak banandu gabe.
2. Jarri labea berotzen 250 gradutan. Igurtzi labeko erretilua oliba olioz, pintzel batekin. Bota gatza antxoei, eta jarri erretiluan, liburu baten antzera bi xolomoak irekita, eta azala gorantz begira. Ez ipini antxoak bata bestea ukituz. Utzi leku pixka bat batetik bestera.
3. Kendu raf tomateei bihotza ongi, eta moztu bakoitza lau pusketatan. Banatu Raff tomate puskak plateretan. Gehitu gatz pittin bat, platerean bertan.
4. Orain, moztu baratxuri aleak xehe-xehe, eta ipini zartagin batean, oliba olio txorrotada batekin. Ipini zartagina berotzen, su oso motelean. Ondoren, sartu antxoen erretilua labearen goialdean. Eta eduki hiru minutuz barruan. Jarraian, atera labetik. Zabaldu zartagineko baratxuri aletxoak antxoen gainean, eta, sardexka batekin, bandandu antxoen bi xolomoak, kendu isatsa, eta jarri xerra bat tomate puska bakoitzaren gainean.
5. Gehitu modena ozpin koilarakada bat labeko erretiluan gelditu den baratxuri eta olioari, eta nahastu guztia ongi. Bukatzeko, zabaldu tomate eta antxoen gainean, eta prest dugu jaki goxo hau mahairatu eta dastatzeko.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

Iñaki Jauregialtzo erakusketaren egilea, atzo, Gasteizko Ignazio Aldekoa kultur etxean. ©JAIZKI FONTANEDA / FOKU

Poesia zabaltzeko moldeak

Amaia Ramirez de Okariz Kortabarria

Iñaki Jauregialtzok buztina eta olerkia bildu ditu 'Lur bustian idatziak' erakusketan, Poetak Maiatzean nazioarteko poesia jaialdian, Gasteizen. Egitasmoaren asmoetako bat poesia gizarteratzea da.
Irrintzilari bat, mendian, <em>Erraiak</em> dokumentaleko irudi batean. ©ERRAIAK

Irrintzi bat kontsultan

Iker Tubia

Ana Martinez mediku foniatrak irrintzia ikertu du bere doktoretza tesian. Oihua deskribatzeko aukera izan du, eta haren espektro harmonikoaren morfologia ezohikoa dela ikusi du. Irrintziaren teknika batzuk ahotseko gaitzak sendatzeko eta zintzurra ez mintzeko baliagarriak izan daitezkeela ere ondorioztatu du.
Mikel Aingeru eta Arantza Arpon Melero gozogileak, Iruñeko Miravallesen lanean. ©IDOIA ZABALETA / FOKU

Begetalak eta tradizionalak

Olaia L. Garaialde

Iruñeko Miravalles gozotegiak 30 urte daramatza opilak modu tradizionalean egiten. Belaunaldi aldaketarekin batera, errezeta berriak iritsi dira, jatorri begetala duten gozoak egiten hasi baitira.
Hainbat diziplinak bat egin dute <em>DAU</em> ikus-entzunezko proiektuan. ©. BERRIA

Iraultzaileek neurrira eraikitako kartzela

Mikel Yarza Artola

Filminek 'DAU' proiektuaren lehen bi zatiak estreinatu ditu. Hamabi urtez, 700 ordutik gora filmatu ditu lantalde errusiar batek

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.