Albistea entzun

ERREZETA

Orburuak bakailao konfitatuarekin

IKER MARKINEZ Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Sukaldaria

2023ko apirilak 29

OSAGAIAK
4 LAGUNENTZAT

12 orburu.
Bakailao gezatuaren bi puska.
Pipermorro gorri bat.
Baratxuri ale batzuk.
Oliba olioa.
Gatza.
Irina.

1. Hasteko, orburuak egosiko ditugu. Bete lapiko handi bat urez, erdiraino edo. Gehitu bi koilarakada irin, eta ondo nahastu. Bota gatz pittin bat, eta jarri lapikoa sutan, urak irakin arte.

2. Bitartean, zuritu orburuak, txortena moztu gabe. Orburuaren puntari moztu pare bat zentimetro. Gero, sartu irakiten ari den uretan eta irakin hogei bat minutuz. Gorde.

3. Bakailaoa konfitatzeko, jarri oliba olioa —250 zentilitro— lapiko estu eta altu batean, eta sutan berotu. Gehitu baratxuri aleak, xaflatan moztuta. Baratxuriak oliotan dantzan hasten direnean, atera plater batera, eta sartu bakailaoa lapikoan, azala gora begira duela. Ahalik eta su motelenean jarri, eta eduki bertan zortzi minutuan. Denbora pasatutakoan, itzali sua, eta utzi bakailaoa bertan. Epeldutakoan, atera oliotatik eta zatitu, eskuekin.

4. Jarraian, bota bakailaoa konfitatzeko erabilitako olioaren txorrotada bat lapiko zabal batera, moztu pipermorro gorria zerrendatan, eta erregosi hamabost minutu inguruan.

5. Moztu egositako orburuak lau zatitan, eta nahastu piperrekin.

6.
Azkenik, jarri bakailao zatitxoak orburuen eta piperren gainean, eta gehitu orburuak egosteko erabilitako saldaren burruntzali bat. Jarri guztia berotzen, eta eman irakinaldi motz bat. Zerbitzatzea eta dastatzea besterik ez da geratzen.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Circom sariak banatu dituzte Donostian ©ETB

Egungo erronkak aztertu dituzte 39. Circom biltzarrean

Urtzi Urkizu

Danimarkako TV2 Nord kateak jaso du Gran Prix saria, Donostian. Ukrainako ‘Hromdaske’ hedabideko bi kazetarik hitzaldia eman dute.

Izokin bat, Bidasoa ibaian gora. ©JOSE ARDAIZ GANUZA

Joan-etorriko arrainen balioa

Iker Tubia

Arrain diadromoen onura ekologiko eta kulturalak handiak direla adierazi dute Europako Diades proiektuaren emaitzek. Arrain horiek ibaitik itsasora edo itsasotik ibaira migratzen dute, eta haien populazioak arriskuan daude. Adituek babes neurri «bateratuak» eskatu dituzte.
Natalia Garriga eta Rosa Roma i Monfa, atzoko agerraldian. ©ARNAU PASCUAL / KATALUNIAKO KULTURA DEPARTAMENTUA

Kataluniak ehunka bikoizketa eta azpidatzi emango dizkie plataformei

Jakes Goikoetxea

TV3k bikoiztutako eta azpidatzitako film eta telesailak jartzen ari dira 'streaming' plataformen esku
Txokolatezko txalupa bat itsasoratu du gaur Albaolak

Uretaratze gozo-gozoa

Enekoitz Telleria Sarriegi

Txokolatez egindako 1.500 kiloko txalupa bat itsasoratu dute Pasaiako badian. Albaola Itsas Kultur Faktorian egin dute, Euskal Herri osoko gozogileen artean. Eta bai: flotatu egin du.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.