Noiz sortua: 2018-09-15 00:30:00

ERREZETA

Atungorria plantxan pistoarekin

JUANAN RUIZ / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko irailak 15

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

400 g. atun gorri.

1 kuia txikia.

2 tipulin.

1 piper gorri morroi.

2 piper berde.

3 tomate gorri.

4 baratxuri ale.

Oliba olio birjina.

Gatza.

1

Lehenik, barazki guztiak garbitu eta karratuetan moztuko ditugu —kuia txikiari erdiko haziak kendu—.

2

Lapiko batean oliba-olio zurrusta bat bota, eta bertan tipulina erregosten hasiko gara. Lauzpabost bat minutuz su bizian eduki ondoren, piperrak gehituko ditugu, horiek ere beste lauzpabost minutuz erregosi behar dira; gero, kuia txikia bota. Sua bizi-bizi mantendu une oro.

3

Bukatzeko, baratxuri aleak gehitu behar dira, eta, pixka bat gorritzean, entsaladako tomatea gehitu, eta beste bost minutuz erregosten mantendu. Gatz pittin bat bota.

Garrantzitsua da prozesu guztian lapikoa taparik gabe mantentzea; horrela, salda lodiagoa eta zaporetsuagoa lortuko dugu.

4

Azkenik, zartagin bat berotzen jarri, oliorik gabe, plantxa bat balitz bezala. Oso beroa dagoenean, atun zatiak bertan jarri, gatz pittin bat bota, baita oliba olio zurrusta fin bat ere. Bi minutu pasatu ondoren, buelta eman eta beste bi minutuz mantendu.

5

Zerbitzatzeko, pisto koilarakada bat plateraren erdian jarri, eta, gainean, atun gorri puskak.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Covid-19 daukaten gaixoak zaintzen duten bi erizain besarkatzen 55 egun gaixo zeraman gizon bat sendatzean. ©Andoni Lubaki / Foku

Koronabirusaren azken datuak

Berria

Euskal Herrian 31.166 gaixok eman dute positibo guztira, koronabirusa atzemateko probaren bat eginda. Horietatik 2.150 hil dira. Grafikoak, albiste barruan.

Hauteskunde Batzordeak bihar aztertuko du Ordiziako egoera

Hauteskunde Batzordeak bihar aztertuko du Ordiziako egoera

Arantxa Iraola - Jon Ordoñez Garmendia

Ordiziako positiboekin lotutako 48 kasu zenbatu dituzte dagoeneko. Maskara erabiltzea nahitaezkoa izango da Gipuzkoako herri horretan, eta tabernetako jarduna mugatu egingo dute. Beste taberna bat itxi dute, langile batek «positibo ahula» eman duela eta.

PCR probak egiten, aste honetan, Ordizian. ©JON URBE / FOKU

Maiatzaren 20tik ez zen hain datu txarrik positibo berrietan

Mikel P. Ansa

Hego Euskal Herrian azkeneko 24 orduetan 35 kasu positibo berri agertu dira PCR probak eginda. Maiatzaren 20an 31 kasu izan ziren, eta hilabete eta erdian ez da hain emaitza txarrik izan.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna