Albistea entzun

ERREZETA

Atungorria plantxan pistoarekin

JUANAN RUIZ / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko irailak 15

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

400 g. atun gorri.

1 kuia txikia.

2 tipulin.

1 piper gorri morroi.

2 piper berde.

3 tomate gorri.

4 baratxuri ale.

Oliba olio birjina.

Gatza.

1

Lehenik, barazki guztiak garbitu eta karratuetan moztuko ditugu —kuia txikiari erdiko haziak kendu—.

2

Lapiko batean oliba-olio zurrusta bat bota, eta bertan tipulina erregosten hasiko gara. Lauzpabost bat minutuz su bizian eduki ondoren, piperrak gehituko ditugu, horiek ere beste lauzpabost minutuz erregosi behar dira; gero, kuia txikia bota. Sua bizi-bizi mantendu une oro.

3

Bukatzeko, baratxuri aleak gehitu behar dira, eta, pixka bat gorritzean, entsaladako tomatea gehitu, eta beste bost minutuz erregosten mantendu. Gatz pittin bat bota.

Garrantzitsua da prozesu guztian lapikoa taparik gabe mantentzea; horrela, salda lodiagoa eta zaporetsuagoa lortuko dugu.

4

Azkenik, zartagin bat berotzen jarri, oliorik gabe, plantxa bat balitz bezala. Oso beroa dagoenean, atun zatiak bertan jarri, gatz pittin bat bota, baita oliba olio zurrusta fin bat ere. Bi minutu pasatu ondoren, buelta eman eta beste bi minutuz mantendu.

5

Zerbitzatzeko, pisto koilarakada bat plateraren erdian jarri, eta, gainean, atun gorri puskak.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Jendea Arbonako lur okupatuetan, gaur goizean, Lurrama jaialdiaren hasieran. ©Lurrama Elkartea

Lurrama jaialdia ospatu dute Arbonan

Berria

Kontzertuak, hitzaldi bat eta beste egin dituzte, eguraldia lagun. Arbonan kokatu dute aurten, okupazioari sostengua emateko.

Hainbat lagun hegazti migratzaileei behatzen, atzo, Lizarietako lepoan, Saran. ©GUILLAUME FAUVEAU

Txorien bidaia, largabistekin

Oihana Teyseyre Koskarat

Agorrilaren erditsutik hasiak dira hegaztien migrazio mugimenduak. Horiek zaintzeko lanetan ari da CPAL elkartea, Saran, Lizarietako lepotik begira.

 ©JON URBE / FOKU

«Sentiberatasunak egon behar du beti argazkien atzean; funtsezkoa da»

Jakes Goikoetxea

Ohiko sinadura izan da Euskal Herriko hainbat egunkaritako argazkietan. Urteek hezitako eta zaildutako begirada bat. Egoera eta aldaketa askoren lekuko zuzena izan da, lekuko deserosoa sarritan. Argazkilaritza utzi du; argazkigintza ez.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.