Albistea entzun

ERREZETA

Txekor azpizuna txanpiñoiekin, Oporto erara

GORKA RUBIO / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2020ko otsailak 8

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT
2 azpizun xerra eder
200 g txanpiñoi
Oliba olioa
Gatza
Piper hauts beltza
Oporto basokada bat
Tipula pare bat

1. Lehenik, tipula zuritu, puska txikietan moztu, eta zartagin batean, oliba olio txorrotada batekin, 30 bat minutuz erregosi, su ertainean.

2. Ondoren, Oporto basokada bat gehitu, eta bost bat minutuz su bizian irakin, Oportoaren alkohola lurrindu dadin. Gorde.

3. Azpizuna pusketa luzetan moztu, eta gatz eta piper hautsaz goxatu.

4. Txanpiñoiak xafletan moztu, eta, zartagin batean, oliba olio pixka batez, eta gatz pittin batez, bixi-bixi pare bat minutuz frijitu. Gorde.

5. Zartagin handi bat edo wok bat edukiz gero, aukera ederra dago errezeta honetan erabiltzeko. Sutan ipini, eta, berotutakoan, olio txorrotada txiki bat jarri, eta, jarraian, azpizun pusketak gehitu.

6. Pare bat minutu pasatu ondoren, txanpiñoiak gehitu, eta, jarraian, Oportotan goxaturiko tipula ere gehitu.

7. Guztia minutu pare batez eduki sutan, eta, jarraian, prest dago mahaira zerbitzatzeko.

8. Nahi izanez gero, onddo edo txanpiñoi krema pixka batekin apaindu daiteke platera. Goxo-goxoa geldituko da.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©ARITZ LOIOLA / FOKU

«Zifren eta datuen inperialismoaren menpe bizi gara»

Gorka Erostarbe Leunda

Krisi garai erabatekoa; pentsatzeko tarterik ere uzten ez duena. Hartu du denbora hori Iñigo Martinezek, eta egungo inertziak auzitan jarri ditu 'Mandamentu hipermodernoak' lanean.
Pantailak Euskaraz ekimeneko kideak, manifestua aurkezten, gaur Durangon. ©BERRIA

Euskarazko ikus-entzunezkoen aldeko manifestu bat aurkeztu dute

Urtzi Urkizu

Pantailak Euskaraz taldeak plazaratu du testua, ikus-entzunezkoen arloko eta euskalgintzako zenbait eragileren ekarpenekin. Sektore desberdinetako 35 eragilek eman diote atxikimendua manifestuari. Atzo egin zuten agiriaren aurkezpena.

Kataluniako Heura enpresaren haragi tankerako pintxo beganoak jateko aukera dago azokan, Irunen. ©ANDONI CANELLADA / FOKU

Betiko txistorra ematen du ba!

Urtzi Urkizu

Beganismoari ikusgarritasuna ematen dion jaialdia egiten ari dira asteburuan Irunen, Ficoban: Be Veggie. Askotariko produktu eta zerbitzuak daude 70 erakusmahaitan.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.