Albistea entzun

ERREZETA

Tomate entsalada

JUANAN RUIZ / FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez -

2018ko irailak 29 - Kuko Jatetxea. Ormaiztegi

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

2 dozena antxoa.

2 tipulin.

5 baratxuri ale.

oliba olioa.

Ozpina.

Gatza.

1

Mahaitik udarai agur esateko ere, zer hobeto baratzeko produktu eta itsasoko altxorrarekin baino.

Beraz gaurko errezeta prestatzeko, lehen pausoan antxoak garbitu eta hezurra kendu, baita buztana ere. Modu horretan antxoa bakoitzetik bi xerra lortuko ditugu.

2

Xerra guztiak labeko erretilu batean jarri, bata bestearen ondoan. Batxuria xehatu eta antxoen gainean zabaldu. Ondoren, gatz pittin bat gehitu eta oliba olio txorrotada bat ere bai.

3

Labea berotzen jarri, 200 gradutan.

4

Labea berotzen ari den bitartean, bi tipulinak xafla finetan moztu, eta zartagin batean ipini erregosten, olio txorrotada baten laguntzaz.

5

Tomatea xafletan moztu eta plater baten erdian jarri, xaflak pixka bat zabalduta, borobilean. Gatz pittin bat bota .

6

Labea beroa dagoenean, antxoak ditugun erretilua bertara sartu, bi minutuz.

7

Bitartean, tomateen gainean erregosita dugun tipula koilarakada bat jarri, eta labeko erretilua ateratzean, antxoak txukun txukun tomate xaflen gainean jarri.

8

Bukatzeko, oliba olio eta ozpin pixka bat bota, bustitzeko lain, eta prest dugu mahaira zerbitzatzeko.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©BERRIA / HISTOLABET

Gizakiak, txerri organoak amets

Jakes Goikoetxea

David Bennettek astebete baino gehiago darama bizirik txerri baten bihotzarekin. Transplante hori mugarria izan da, baina ikerketa asko falta da prozedura orokortzeko.

 ©ARITZ LOIOLA / FOKU

«Consonni kreatura mutante bat da»

Amaia Igartua Aristondo

Consonnik 25 urte bete berri ditu. 2012tik argitaletxea ere bada, eta Murrek dio horrek «autonomia» eman diela. Andrazko idazle euskaldunak eta zientzia fikzio feminista itzuli dituzte, besteak beste.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.