Gasteizko hiriguneko hiru txokotan izango da kopak betetzeko aukera: Probintzia plazan, Urrezko Zeledonak plazan eta Abasto plazan. Guztira, 44 bodegak hartuko dute parte; horietako 24 Arabako Errioxa sor-markakoak izango dira; gainerakoak, berriz, Arabako, Gipuzkoako eta Bizkaiko Txakolina sor-markakoak. Guztira, 65 ardo izango dira dastagai.
Dastatu eta ezagutu
Mikel Garaizabal enologoak ekitaldiaren aurkezpenean esan duenez, Arabako Errioxako ardo zuria eta hiru lurraldeetako txakolinak sustatzea da ekitaldiaren helburua. Halaber, ardo horien kalitatea ezagutaraztea ere badu xede. Haatik, ardoak probatzeaz gain, Gasteizera doazenek edari horren munduan murgiltzeko aukera ere izango dute: hainbat enologok gidatutako dastatzeak egingo dituzte, tartean Garaizabalek berak gidatuak.
Edaria izango da Zuria ta Kitto asteburu enoturistikoko produktu izarra, baina ez da faltako ardo zuriari eta txakolinari laguntzeko bestelako eskaintzarik ere: izan ere, Euskal Herriko produktuekin osatutako Puntu-puntuan afaria egongo da gaur-biharretan, Abasto plazan. Era berean, musikaz gozatzeko parada ere izango da, Music has no limits ikuskizuna egongo baita gaur, Abasto plazan; bihar, berriz, Foruen plazan.