Gastronomia

Artzainen jaki tradizionalak

2018ko irailaren 22a
00:00
Entzun
Festa eta tradizioa izango dira nagusi Uxuen (Nafarroa), bihar. Duela zenbait urtetik egiten da artzain apurren festa. Artzain apurrak artzainen jana ziren, eta ardi gantza, baratxuria, ura, gatza eta ogi zaharra erabiltzen zituzten horiek egiteko. Horregatik, Uxuen, tradizioa oinarri, plater horren dastatzea egiten dute. Horretaz gain, beste produktu tipiko batzuk jateko aukera izaten da, baita eskulangileen eta antzinako lanbideen erakustaldiak ere.

Artzain apurren festa

Bihar, egun guztian, Uxuen (Nafarroa).
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.