Albistea entzun

ERREZETA

Gari zainzuriak plantxan, txipiroiekin

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko apirilak 2

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

8 txipiroi fresko.

2 dozena gari zainzuri.

4 baratxuri ale.

Tomate heldu bat.

Oliba olioa.

Ozpin koilarakada bat.

Gatza.

1

Gari zainzuriak zurituko ditugu, erdialdetik beherantz, bukaeran samurragoak geldituko zaizkigu eta.

2

Lapiko bat urez bete, eta gatz pittin batekin irakiten jarri, gari zainzuriak han sartu, eta lau bat minutuz egosi. Gero, atera eta ur hotzean freskatu, egosketa mozteko. Atera eta gorde.

3

Txipiroiak garbitu, eta sukaldeko paper baten laguntzaz ongi lehortu. Tomatea zuritu, eta zati txikietan moztuko dugu. Gauza bera egingo dugu baratxuriarekin.

4

Zartagin zabal bat sutan ipini. Berotutakoan, txipiroiak jarr,i eta gatz eta olio pittin bat bota. Minutu bat pasatzean, buelta eman, eta beste minutu batez eduki. Plater batean jarri.

5

Gari zainzuriak zartagin batean jarri. Bi minutuz frijitu ondoren, baratxuriak gehitu. Tomate zatitxoak ere jarraian.

6

Txipiroiak eta ozpin koilarakada bat gehitu ondoren.

7

Azkenik, platerean jarri osagai guztiak. Lehenik gari zainzuriak, eta haien gainean txipiroiak. Ondoren, ongi busti dena zartaginean daukagun saltsarekin.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Albiste gehiago

Angel Rekalde Goikoetxea. ©Jon Miranda - Gipuzkoako Hitza

«Ondarea desagertzeko bidean da»

Jon Miranda - Gipuzkoako Hitza

Kazetaritzan doktorea eta Soziologia eta Zientzia Politikoetan lizentziaduna da Rekalde, eta gaur egun Nabarralde fundazioan dihardu proiektuak koordinatzen. Defendatu du ondarea ezagutzeak gaur egungo errealitatea eraikitzen lagun dezakeela.

<em>Onward</em> animaziozko filma (2020) katalanez ikus daiteke Disney Plus plataforman. ©PIXAR / EFE

Disney Plus, katalanez

Urtzi Urkizu

Katalanera bikoiztutako 25 lan ikus daitezke 'streaming' plataforma horretan. Azken bi asteetan jarri dituzte zerbitzuan 25 film horietatik 21
 ©GUILLAUME FAUVEAU

«Baionako zikin garbitzaileak ezagutu ditut behi eta orgekin»

Ainize Madariaga

Erramun «denek» ezagutzen dute Baionan: hiriko arima da. Bestek har lezakete haren izena. Bar Du Marcheko ostalerrak «azkar» aldatzen ikusi du hiria, bai Banka sorterria ere.
Iruñeko Arrotxapea auzoko Runa parkea, atzo eguerdian. Ostiralean zabaldu zituzten barrakak. ©IDOIA ZABALETA / FOKU

Ihesbide bat Runa parkean

Ane Eslava

Sanferminak aurten ere bertan behera gelditu diren arren, Iruñean barrakak jarri dituzte. Uztailaren 3ra arte egongo dira zabalik. Langileak itxaropentsu daude; bisitariak, ilusioz beterik.

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.