OSAGAIAK
4 LAGUNENTZAT
Kilo bat txipiroi(20 bat pieza).
4 tipula.
4 baratxuri ale.
Baserriko kilo erdi leka.
Oliba olioa.
Gatza.
1
Tipulak eta baratxuri aleak juliana erara moztu. Barazki horiek lapikoan jarri, eta olioa eta gatza bota. Su motelean ordubetez goxatzen utzi; tarteka, nahastu.
2
Bien bitartean, txipiroiak garbitu.
3
Lapiko bat urez bete, eta gatz pittin batekin irakiten ipini.Bitartean, lekak juliana moduan moztu. Ur irakinetan sartu, eta10-15 minutu egosi. Jarraian, ur hotzetatik pasatu, egoste prozesua eteteko.
4
Txipiroiei gatza bota, eta aurrez ondo berotutako zartagin batean pasatu. Alde bakoitzetik minutu bat pasatu, oliba olio eta gatz pittin batekin.
5
Txipiroiak erretilu bateraatera, eta zartagin berean lekak eta tipula goxatua berotu.Horrela, berotzearekin batera, txipiroiek zartaginean utzi duten zaporea hartuko dute barazkiek ere.
6
Bukatzeko, plater baten behealdean barazkiak zabaldu, eta gainean txipiroiak jarri.