osagaiak
4 LAGUNENTZAT
Tarta oinarria, hostopila.
200 ml esne gain.
200 g Philadelphia gazta.
Kazokada bat pastel-krema (aurrez prestatua).
100 g azukre.
1
Tartaren oinarrirako, erositako hostopila edo geuk egindakoa erabil dezakegu. Gaur, erositakoa erabiliko dugu; hostopilezko xafla bat, hain zuzen.
2
Hostopila laberako egokia den molde batean ipini, aluminio papera gainean jarri, eta garbantzu batzuk ipini paperaren gainean, pisu modura.
3
Aurrez, labea berotu, eta, hogei minutuz, 180 graduan egosi.
4
Labetik atera, eta hozten utzi. Ontzi batean, esne gaina eta azukrea biak batera nahastu, eta, ondo irabiatu ondoren, altxatu: esne gaina gogortu egingo da.
5
Beste ontzi batean, ondo nahastu Philadelphia gazta eta kazokada bat pastel-krema, eta, gero, esne gain harrotua gehitu.
6
Poliki-poliki nahastu. Lortu berri dugun gazta krema hori labetik atera dugun moldean bertan daukagun oinarrian zabalduko dugu.
7
Hozkailuan hozten utziko dugu ordu pare batez.
8
Ondoren, zatika moztu. Nahi izanez gero, gustukoa dugun saltsaren batekin busti; oso ongi doazkio marrubi, masusta-gorri eta horrelako zaporeak.