osagaiak
4 LAGUNENTZAT
Hostopil xafla.
300 g marrubi.
Kremarako:6 arrautza.
50 g irin.
125 g azukre.
Litro erdi baserriko esne.
Banilla makilatxo bat.
1
Lehenik eta behin, kremaegiten hasi. Lapiko batean, esnea berotzen jarri, banilla makilatxoa batekin batera. Bitartean, arrautzen gorringoak ontzi bateanjarri.
2
Azukrea ontzi horretara bota, eta etengabe irabiatu bost minutuz. Gero, irina gehitu, eta kontu handiz nahastu. Berotutako esnearen erdia ontzira bota, eta ondo nahastu.
3
Lapikoan gelditutako esnea irakin arte berotu, eta, banilla makilatxoa kendu ondoren, ontzikoa lapikora irauli. Irakiten edukibost minutuz, eta etengabe nahastu.
4
Ondoren, labea berotzen jarri 180 graduan, eta, bero dagoenean, labeko erretiluan hostopillaukizuzen batzuk ipini; bakoitzaren gainean azukre pixka batjarri, gero karamelizatua gera dadin.
5
Labera sartu, eta hogei minutuz mantendu. Ondoren, epeltzen utzi.
6
Marrubiak garbitu, eta, gero, txortenak kendu, eta xaflatan moztu.
7
Hostopilak erditik moztu. Pastelgintzako mahuka bat kremaz bete, eta, horren laguntzaz, hostopil xafla bakoitza kremaz estali. Kremaren gainean marrubi xaflak jarri.
8
Karamelo saltsa eduki edoeginez gero, gainetik pixka bat botata ukitu gozoago bat emango dio.