ERREZETA

Marrubi eta kremazko hostopilak

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2017ko apirilak 22

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

Hostopil xafla.

300 g marrubi.

Kremarako:

6 arrautza.

50 g irin.

125 g azukre.

Litro erdi baserriko esne.

Banilla makilatxo bat.

1

Lehenik eta behin, krema egiten hasi. Lapiko batean, esnea berotzen jarri, banilla makilatxoa batekin batera. Bitartean, arrautzen gorringoak ontzi batean jarri.

2

Azukrea ontzi horretara bota, eta etengabe irabiatu bost minutuz. Gero, irina gehitu, eta kontu handiz nahastu. Berotutako esnearen erdia ontzira bota, eta ondo nahastu.

3

Lapikoan gelditutako esnea irakin arte berotu, eta, banilla makilatxoa kendu ondoren, ontzikoa lapikora irauli. Irakiten eduki bost minutuz, eta etengabe nahastu.

4

Ondoren, labea berotzen jarri 180 graduan, eta, bero dagoenean, labeko erretiluan hostopil laukizuzen batzuk ipini; bakoitzaren gainean azukre pixka bat jarri, gero karamelizatua gera dadin.

5

Labera sartu, eta hogei minutuz mantendu. Ondoren, epeltzen utzi.

6

Marrubiak garbitu, eta, gero, txortenak kendu, eta xaflatan moztu.

7

Hostopilak erditik moztu. Pastelgintzako mahuka bat kremaz bete, eta, horren laguntzaz, hostopil xafla bakoitza kremaz estali. Kremaren gainean marrubi xaflak jarri.

8

Karamelo saltsa eduki edo eginez gero, gainetik pixka bat botata ukitu gozoago bat emango dio.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna