Albistea entzun

ERREZETA

Arrozezko odolki kruxpetak piper kremarekin

JAGOBA MANTEROLA / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2017ko azaroak 11

osagaiak

4 LAGUNENTZAT

Arrozezko odolki bat.

Tenpura irina.

4 pikillo piper.

Tipula bat.

Esne-gain basokada bat.

Eguzki-lore olioa.

Gatza.

Perrexila.

1

Lehenik, piper krema prestatzen hasiko gara: tipula pusketa txikietan moztu, eta zartagin batean erregosten jarri.

2

Hamar bat minutu pasatu ondoren, piperrak gehitu, eta beste bost bat minutuz erregosi.

3

Esne gaina bota, sua jaitsi, eta pil-pilean eduki hamabost bat minutuz. Gorde.

4

Odolkia hartu, eta hestea kendu, labana baten laguntzaz. Eskuekin pilota txikiak egin odolkiaren mamiarekin. Gorde.

5

Lehenago prestatzen hasitako piper krema irabiatu.

6

Ontzi batera tenpura irin koilarakada batzuk bota, eta ur hotza gehituz joan, etengabe mugituz. Kontuz tenpura finegia utzi gabe (tenpura irinaren edukiontzian azaltzen da nahastu beharreko ur kantitatea).

7

Lapiko batean, eguzki-lore olioa jarri, eta berotzen ipini. Berotzen den bitartean, odolki bolatxoak tenpuratik pasatu. Olioa berotzean, oliotara botatzen hasi bolatxoak.

8

Frijitzean, lehenik odolki pilotaxoak handitzen hasiko dira; eta ondoren, gorritzen hastean, atera sukaldeko paperez estalitako plater batera, olio soberakina kentzeko.

9

Azkenik, mahaira zerbitzatzeko, erretilu edo plater batean ipini odolki pilotatxoak, eta piper krema aldamenean. Probatu, eta ea gustatzen zaizuen!

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

 ©JAGOBA MANTEROLA / FOKU

«Edonork egin dezake eskrima»

Joseba Arratibel Ladron

Otaegik 34 urte daramatza eskrima praktikatzen, eta 22 urte Fortuna kirol elkartean eskrima irakasten. Bihar eta etzi, gainera, eskrima saioak eskainiko dituzte Donostiako Katalunia plazan.
2 ©JON URBE / ARGAZKI PRESS

Handituz joan den olatua

Amaia Jimenez Larrea

Donostiako Piratek hogei urte bete dituzte aurten. 2002an, hiriko gazte batzuk, «zezenketen, su festen eta izozkien» jaiak alde batera utzita eta beste eredu baten bila, eztabaida sortzen hasi ziren. Abordatzea izan zen eztabaida sortzeko egitasmoa, eta gaur egun festen ekitaldi nagusia da.
Kilometro Lezoko ikusleak, iaz, emanaldi batean. ©LEZOKO UDALA

Nobedadeak Kilometro Lezon

Joseba Arratibel Ladron

Datozen hiru asteburuetan, Kilometro Lezoren hirugarren aldia egingo dute. Dantza emanaldiez, zirkuaz, antzerkiez eta musikaz gozatzeko aukera egongo da
Jendetza bildu ohi da festen hasieran Laudion. ©LAUDIOKO UDALA

Dantzaz beteriko festak

Maixa Utrera Puelles

Martxan dira Laudioko San Roke jaiak, Jabier Artetak txupinazoa bota eta agurra irakurri ostean. Bi txandatan egingo dituzte jaiak: lehen txanda, bihar arte; ondoren, hilaren 24tik 28ra

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...