Raf tomateen entsalada, bakailaoarekin eta barazkiekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2018ko otsailaren 24a
00:00
Entzun
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

300 g bakailao gezatu.

Raf motako tomatea.

Dozena bat gari zainzuri.

3 tipulin fresko.

3 piper morroi.

Oliba olioa.

Gatza.

1



Lehenik, piperrak errekoditugu. Horretarako, laberako erretilu batean ipini piperrak osorik; eta ezer bota gabe, labean sartuko ditugu, hogei minutuz, 210 gradutan. Beroa goian-behean jarri, eta ondo erre direla ziurtatu atera aurretik. Atera, eta utzi epeltzen.

2



Tipulina txikitu juliana erara, eta lapiko batean erregosi, oliba-olio zorrotada batekin, gutxi gorabehera hogei minutuz, su oso motelean.

3



Zartagin bat berotzen jarri, olio zorrotada batekin. Gehiegi berotu aurretik, bakailao puskak jarri, su oso motelean konfitatzen, hau da, poliki-poliki erregosten. 15 minutuz eduki.

4



Bitartean, piperrak zuritu, haziak kendu, eta zabalik utzi erretilu batean.

5



Zartagin batean, gari zainzuriak hiru edo lau minutuz frijitu.

6



Gero, platera osatuko dugu: tomateari bihotza kendu, eta pusketatan moztu.

7



Erretilu batean ipini tomatea, eta gatz pitin bat gehitu. Ondoren, bakailao konfitatua gainean jarri. Gari zainzuriak ere gainean kokatu, eta, azkenik, piper morroien tirak ere gehitu.

8



Bukatzeko, zartaginean dugun tipulin erregosiarekin osagai guztiak ongi busti.

Entsalada epela dastatzeko prest dugu!
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.