ERREZETA

Raf tomateen entsalada, bakailaoarekin eta barazkiekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko jatetxea, Ormaiztegi

2018ko otsailak 24
OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

300 g bakailao gezatu.

Raf motako tomatea.

Dozena bat gari zainzuri.

3 tipulin fresko.

3 piper morroi.

Oliba olioa.

Gatza.

1



Lehenik, piperrak erreko ditugu. Horretarako, laberako erretilu batean ipini piperrak osorik; eta ezer bota gabe, labean sartuko ditugu, hogei minutuz, 210 gradutan. Beroa goian-behean jarri, eta ondo erre direla ziurtatu atera aurretik. Atera, eta utzi epeltzen.

2



Tipulina txikitu juliana erara, eta lapiko batean erregosi, oliba-olio zorrotada batekin, gutxi gorabehera hogei minutuz, su oso motelean.

3



Zartagin bat berotzen jarri, olio zorrotada batekin. Gehiegi berotu aurretik, bakailao puskak jarri, su oso motelean konfitatzen, hau da, poliki-poliki erregosten. 15 minutuz eduki.

4



Bitartean, piperrak zuritu, haziak kendu, eta zabalik utzi erretilu batean.

5



Zartagin batean, gari zainzuriak hiru edo lau minutuz frijitu.

6



Gero, platera osatuko dugu: tomateari bihotza kendu, eta pusketatan moztu.

7



Erretilu batean ipini tomatea, eta gatz pitin bat gehitu. Ondoren, bakailao konfitatua gainean jarri. Gari zainzuriak ere gainean kokatu, eta, azkenik, piper morroien tirak ere gehitu.

8



Bukatzeko, zartaginean dugun tipulin erregosiarekin osagai guztiak ongi busti.

Entsalada epela dastatzeko prest dugu!

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna