Albistea entzun

ERREZETA

Barazki panatxea antxoa freskoekin

JUANAN RUIZ /FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko apirilak 21

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

300 g leka.

100 g azenario.

Kuiatxo bat.

Dozena bat gari zainzuri.

Bi dozena antxoa fresko.

Oliba olioa.

Lau baratxuri ale.

Gatza.

1

Barazki guztiak banan-banan ondo garbitu: guztiak zerrendatan moztu, eta erretilu batean jarri multzoka, nahasi gabe.

2

Lapiko bat urez bete eta sutan jarri, gatz pitin batekin. Irakiten hastean, lehenik lekak bota: su bizia mantendu beti, eta ez jarri taparik. Hamar minutura, azenarioak gehitu; bost minutura, zainzuriak eta kuiatxoak.

3

Beste bost minutura, atera barazki guztiak uretatik, eta pasatu ur freskoz beteriko beste ontzi batera, egoste prozesua moztu dadin. Horrela, kolore bizia mantenduko dute, eta barazkiak ez dira gehiegi maskalduko.

4

Barazkiak freskatzean, ur hotzetatik atera eta ondo iragazi, sobera duten ura kentzeko.

5

Antxoak garbitu, erditik ireki eta hezurra kendu. Plantxa edo zartagin zabal bat sutan berotzen jarri. Antxoak hiru bat txandatan frijitu plantxan, oliba olio eta gatz pitin batekin. Erretilu batera atera, eta gorde.

6

Beste zartagin batean, baratxuri xehatuak dantzan jarri, su bizian, oliba olio txorrotada batekin. Gorritzen hastean, egositako barazkiak gehitu, eta dena ongi nahasi, panatxe bat sortuz. Pare bat minutuz eduki su bizian.

7

Panatxea plateraren erdian jarri. Antxoak buztanik gabe jarri, argazkian bezala, eta xerra garbi-garbiak panatxearen gainean kokatu. On egin udaberri garaiko plater goxo honekin.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Maddalen Arzallusek eta Xabier Sukiak aurkeztuko dute 2022ko lehen saioa ETB1en: <em>Biba 2022!</em>. ©EITB

ETBren kanpaiak, Gasteiztik

Urtzi Urkizu

ETB1en Ainhoa Etxebarriak, Aitziber Garmendiak eta Yerai Diezek aurkeztuko dituzte kanpaiak

 ©GORKA RUBIO / FOKU

«Ekialdean berariaz zaindu dute xakea»

Gorka Erostarbe Leunda

Jolasa eta jokoa. Lehia eta estrategia, baina baita zientzia, artea, poesia eta bizitza ere. Guztiak islatzen ditu xakeak. Alderdi horiek bildu ditu Berasaluzek '64 begirada. Xake taularen zuri-beltzean' lanean.
Daliren maskara biral egin da. ©NETFLIX

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Izan BERRIAlaguna

Zure babes ekonomikoa ezinbestekoa zaigu euskarazko kazetaritza independente eta kalitatezkoa egiten segitzeko.