Albistea entzun

ERREZETA

Barazki panatxea antxoa freskoekin

JUANAN RUIZ /FOKU Tamaina handiagoan ikusi

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2018ko apirilak 21

OSAGAIAK 4 LAGUNENTZAT

300 g leka.

100 g azenario.

Kuiatxo bat.

Dozena bat gari zainzuri.

Bi dozena antxoa fresko.

Oliba olioa.

Lau baratxuri ale.

Gatza.

1

Barazki guztiak banan-banan ondo garbitu: guztiak zerrendatan moztu, eta erretilu batean jarri multzoka, nahasi gabe.

2

Lapiko bat urez bete eta sutan jarri, gatz pitin batekin. Irakiten hastean, lehenik lekak bota: su bizia mantendu beti, eta ez jarri taparik. Hamar minutura, azenarioak gehitu; bost minutura, zainzuriak eta kuiatxoak.

3

Beste bost minutura, atera barazki guztiak uretatik, eta pasatu ur freskoz beteriko beste ontzi batera, egoste prozesua moztu dadin. Horrela, kolore bizia mantenduko dute, eta barazkiak ez dira gehiegi maskalduko.

4

Barazkiak freskatzean, ur hotzetatik atera eta ondo iragazi, sobera duten ura kentzeko.

5

Antxoak garbitu, erditik ireki eta hezurra kendu. Plantxa edo zartagin zabal bat sutan berotzen jarri. Antxoak hiru bat txandatan frijitu plantxan, oliba olio eta gatz pitin batekin. Erretilu batera atera, eta gorde.

6

Beste zartagin batean, baratxuri xehatuak dantzan jarri, su bizian, oliba olio txorrotada batekin. Gorritzen hastean, egositako barazkiak gehitu, eta dena ongi nahasi, panatxe bat sortuz. Pare bat minutuz eduki su bizian.

7

Panatxea plateraren erdian jarri. Antxoak buztanik gabe jarri, argazkian bezala, eta xerra garbi-garbiak panatxearen gainean kokatu. On egin udaberri garaiko plater goxo honekin.

Sareko BERRIAzalea:

Udazkenean, BERRIAlagun egiteko pausoa eman dezazun, eskaintza bat egin nahi dizu BERRIAk. Herri baten kulturaren plaza da BERRIA. Kultur egitasmo, dinamika eta ekitaldi anitzen erakustoki. Euskal kulturaren inguruko informazioaren plaza handia. Azaroan eta abenduan, Euskaraldiak, Bertsolari Txapelketa Nagusiak eta Durangoko azokak hartuko dituzte, besteak beste, BERRIAren orrietako asko, paperean eta webgunean.

Albiste asko irakurriko dituzu, segur aski webgune honetan bertan. Eta eskari bat egin nahi dizugu: har ezazu konpromisoa irakurtzen duzunarekin. Irakurleen babes ekonomikoa funtsezkoa da BERRIAren etorkizuna ziurtatzeko.

Albiste gehiago

 ©RAUL BOGAJO / FOKU

«Erlojuak berebiziko garrantzia du gizartean»

Unai Etxenausia

Erlojugilearen ogibidea galtzear dago. Sueskunen ustez, ordua emateko baino askoz gehiagorako balio du erlojuak, eta «arma boteretsu bat» ere izan daiteke batzuetan.
Ezkerretik, Denjah Man eta Betto Snay musikariak, Bilboko San Frantzisko auzoan. ©MARISOL RAMIREZ / FOKU
AEBetako <em>Semafor</em> hedabide digital berriaren azala. ©BERRIA

'Semafor', iritzia eta gertaerak ondo bereizten dituen hedabidea

Urtzi Urkizu

Justin eta Ben Smithek 'Semafor.com' hedabide digitala sortu dute AEBetan. Irakurleei «gardentasuna» eskaini nahi diete

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...