400 g fideo
400 g muskuilu
Tomate heldu bat
6 orburu
Tipulin bat
Kuia txiki bat
Basokada bat arrain salda
Oliba-olio birjina
Gatza
1
Lehenik, tipulina eta kuia txikia puska txikietan moztu.
2
Zartagin batean, tipulina hamar minutuz erregosi, oliba olio zurrustada batekin.
3
Hamar minutu pasatu ondoren, kuia txikia gehitu, baita gatz pittin bat ere.
4
Su ertainean hamabost bat minutuz erregosi, noizbehinka buelta batzuk emanez.
5
Ondoren, orburuak laurdenetan moztu eta zartaginera gehitu, baita tomatea puxka txikietan moztua ere.
6
Barazkiak erregosiak ditugun lapiko zabalera gehitu fideoa, guztia ongi nahastu, suarenindarra dena emanda jarri, eta gehitu arrain salda, dena erabat estali arte.
7
Gatz pittin bat bota, eta bi minutu pasatu ondoren, muskuiluak gehitu, eta beste hiru bat minutuz utzi egosten.
8
Azkenik, sua itzali, eta trapu batez estali. Lau bat minutuz utzi trapuarekin estalita, eta prest dugu mahaira zerbitzatzeko.