ERREZETA

Fideua barazki eta muskuiluekin

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2015eko azaroak 21
OSAGAIAK

4 LAGUNENTZAT

400 g fideo

400 g muskuilu

Tomate heldu bat

6 orburu

Tipulin bat

Kuia txiki bat

Basokada bat arrain salda

Oliba-olio birjina

Gatza

1

Lehenik, tipulina eta kuia txikia puska txikietan moztu.

2

Zartagin batean, tipulina hamar minutuz erregosi, oliba olio zurrustada batekin.

3

Hamar minutu pasatu ondoren, kuia txikia gehitu, baita gatz pittin bat ere.

4

Su ertainean hamabost bat minutuz erregosi, noizbehinka buelta batzuk emanez.

5

Ondoren, orburuak laurdenetan moztu eta zartaginera gehitu, baita tomatea puxka txikietan moztua ere.

6

Barazkiak erregosiak ditugun lapiko zabalera gehitu fideoa, guztia ongi nahastu, suaren indarra dena emanda jarri, eta gehitu arrain salda, dena erabat estali arte.

7

Gatz pittin bat bota, eta bi minutu pasatu ondoren, muskuiluak gehitu, eta beste hiru bat minutuz utzi egosten.

8

Azkenik, sua itzali, eta trapu batez estali. Lau bat minutuz utzi trapuarekin estalita, eta prest dugu mahaira zerbitzatzeko.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna