Noiz sortua: 2016-03-05 00:30:00

ERREZETA

Txokolatezko boilur tarta

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez - Kuko Jatetxea, Ormaiztegi

2016ko martxoak 5

OSAGAIAK

Bizkotxorako :

4 arrautz gorringo

4 arrautz zuringo

6 koilarakada azukre

4 koilarakada irin

gurina

Txokolate mousserako:

400 cl esne gain

250 g txokolate beltz

100 g azukre

50 g gurin

1. Lehenik, bizkotxoa egiteko, labea berotzen jarri, 180 gradutan. Bi ontzi hartu; batean, arrautza gorringoak jarri, eta bestean, zuringoak.

2. Gorringoetan, lau koilarakada azukre gehitu, eta bost minutuz etengabe irabiatu, eskuz edo makinaren laguntzaz.

3. Ondoren, arrautza zuringoak harrotzen hasiko gara. Horretarako, indartsu eta etengabe irabiatu, eta, gogortzen hastean, bi koilarada azukre gehitu, eta segi eragiten.

4. Erabat gogorra dagoenean, zuringo horiek gorringoetara gehitu, poliki-poliki. Koilara handi baten laguntzaz, bi osagai horiek poliki-poliki nahastu; ondoren, lau koilarakada irin gehitu, banan-banan; ahalik eta polikien, dena nahastu, harrotasuna erabat gal ez dezan.

5. Bizkotxorako, labeko molde laukiluze bat hartu, eta gurinarekin ongi igurtzi, gero itsats ez dadin.

6. Ondoren, irin pixka bat gehitu, eta soberakina ongi kendu. Bizkotxo masa hara bota.

7. Labean sartu 25 bat minutuz. Gero, labetik atera, eta hozten utzi.

8. Txokolatezko moussa prestatzeko, esne gainaren kantitate erdia erabiliko dugu lehenik. Lapiko batera isuri, eta sutan irakiten jarri.

9. Bitartean, txokolate beltza, azukre kantitate erdia eta gurina katilu batean jarri, estali, eta mikrouhin labean minutu batez berotu. Adi, ez berotu denbora gehiagoz, erre egingo zaizue eta!

10. Esne gainak irakiten duenean, katilu horretara gehitu, eta, dena ongi nahastuz, boilur masa lortuko dugu. Hozten utzi, baina hozkailuan sartu gabe, sei bat orduz gutxi gorabehera.

11. Jarraian, erretilu bat hartu, eta oraindik erabili gabe dugun esne gaina bota, eta ongi irabiatu azukrearekin. Gehitu hoztua dugun boilurraren masa erdia. Guztia ongi nahastu.

12. Bizkotxoa erditik moztu, eta egin berria dugun moussearekin bete; ondoren, gaineko estalkian ere moussea zabaldu, eta, azkenik, horren gainean lehen gorde dugun boilur masaren erdia gainetik ipini dena ongi estaliz.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Maiatzaren 29an eguneratua, 19:00etan. ©BERRIA

Koronabirusaren azken datuak

Berria

Azkeneko 24 orduetan lau pertsona hil dira COVID-19 gaitzaren eraginez, 22 positibo atzeman dituzte PCR probekin, eta bi gaixo ospitaleratu dituzte. Euskal Herrian 29.107 gaixok eman dute positibo guztira, koronabirusa atzemateko probaren bat eginda. Horietatik 2.056 hil dira. Grafikoak, albiste barruan.

Araban, Bizkaian eta Gipuzkoan Lanbide arduratuko da errenta berria banatzeaz. ©JUAN CARLOS RUIZ / FOKU

Iritsi da bizitzeko gutxieneko diru sarrera, muturreko pobrezia murrizteko

Irune Lasa

Espainiako Gobernuak diru saria onartu du, eta ekainean bertan hasiko da ordaintzen. Hegoaldean, Eusko Jaurlaritzak eta Nafarroako Gobernuak kudeatuko dute

<b>Bisitak.</b> Senideen eta egoiliarren arteko bisitak, atzo, Andoainen. ©BERRIA

Egoiliarrak eta senideak, hormaren alde banatan

Irati Urdalleta Lete

Gipuzkoako zahar etxeetan dauden egoiliarren senideak ezin dira barrura sartu, eta atarian ari dira bisitak egiten, horma batek bereizita. Orain arteko egoera ikusita, gustura daude aurrez aurre egoteko daukaten aukerarekin.

Senideak, Iruñeko Erruki Etxearen kanpoaldean, egoiliarrak bisitatzen. / ©Jesus Diges, EFE

Egoiliarra ardatz duen zaintza eredua bultzatu nahi dute Nafarroan

Joxerra Senar

Zahar etxeetako eta beste gizarte zerbitzuetako egoitzak arautzeko dekretuaren zirriborroa aurkeztu du Nafarroako Gobernuak. Etxe baten antz handiagoa izango duen eredu bat lortu nahi dute aldaketekin

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna