Itsas aingirazko bolak

2018ko irailaren 26a
00:00
Entzun
OSAGAIAK

1 kg itsas aingira, xerratan.

10 g ogi fresko mami.

Perrexil txikitua, pixka bat.

Bi baratxuri atal, txikiturik.

Gatz pixka bat.

Lau pikillo piper.

Arrautza bat.

SALTSAREN OSAGAIAK

1 dl oliba olio.

Bi baratxuri atal.

2 dl ur.

Bi gorringo.

Azafran pixka bat.

Limoi zukua.

Gatz eta piper-beltz pixka bat.

1



Itsas aingira xerrak txikitu, eta ontzi batean jarri. Bota arrautza irabiatua, ogi mamia, perrexila, pikilloak mozturik eta baratxuria.

2



Gatza bota, eta masa bat egin, dena homogeneo geratu arte. Eskuak ur hotzetan sartu, intxaur baten tamainako bolak egin, eta gorde.

3



Xerratan moztutako baratxuria gorritu kazola batean, su ertainean berotutako oliotan.

4



Gero, ura eta azafrana gehitu, eta, bor-borka hastean, sartu itsas aingirazko bolak.

5



Egosi pixkanaka, 8-10 minutu, likido gehiena lurrundu arte.Bien bitartean, hartu ontzi bat,eta irabiatu limoi zukua eta gorringoak. Bota dena itsas aingiren bolen gainean, eta mugitu kazola.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.