Itsas aingirazko bolak

LODOSAKO PIKILLOA

Berria -

2018ko irailak 26
OSAGAIAK

1 kg itsas aingira, xerratan.

10 g ogi fresko mami.

Perrexil txikitua, pixka bat.

Bi baratxuri atal, txikiturik.

Gatz pixka bat.

Lau pikillo piper.

Arrautza bat.

SALTSAREN OSAGAIAK

1 dl oliba olio.

Bi baratxuri atal.

2 dl ur.

Bi gorringo.

Azafran pixka bat.

Limoi zukua.

Gatz eta piper-beltz pixka bat.

1



Itsas aingira xerrak txikitu, eta ontzi batean jarri. Bota arrautza irabiatua, ogi mamia, perrexila, pikilloak mozturik eta baratxuria.

2



Gatza bota, eta masa bat egin, dena homogeneo geratu arte. Eskuak ur hotzetan sartu, intxaur baten tamainako bolak egin, eta gorde.

3



Xerratan moztutako baratxuria gorritu kazola batean, su ertainean berotutako oliotan.

4



Gero, ura eta azafrana gehitu, eta, bor-borka hastean, sartu itsas aingirazko bolak.

5



Egosi pixkanaka, 8-10 minutu, likido gehiena lurrundu arte. Bien bitartean, hartu ontzi bat, eta irabiatu limoi zukua eta gorringoak. Bota dena itsas aingiren bolen gainean, eta mugitu kazola.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna