Lodosako pikilloen pistoa

LODOSAKO PIKILLOA

Berria -

2018ko irailak 26
OSAGAIAK

Sei tomate.

Bost pikillo piper.

Bi kuiatxo.

Bi tipula handi.

Bi alberjinia.

Baratxuri atal bat, txikiturik.

Gatza.

Oliba olioa.

URRATSAK

1



Tipulak, kuiatxoak, pikillo piperrak, tomateak eta alberjiniak zuritu, eta dadotxotan moztu.

2



Tipula eta baratxuria kazola batean frijitu olio gutxirekin, bi minutuz.

3



Kuiatxoa gehitutipula ez dadila erre, eta, gero, alberjinia.

4



Azkenik, bota tomateak eta pikillo piperrak. Utzi beste 15 minutuz, tomatea egin eta bere zukua gutxitu arte.

5



Bota gatza, eta atera sutatik. Kontuz ibili olioarekin, gehiegi botaz gero sobera koipetsu gera liteke eta.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna
S: