4 pertsonarentzako osagaiak:
4 Oilaskotxo (bakoitza 400 gr.).
2 Tipula gorri.
2 Tipula zuri.
2 Tomate heldu.
4 Piper txorizero.
4 Baratxuri ale.
Oliba olio birjina.
2 Kopatxo ardo zuri.
Gatza.
• Sartu txorizeroak, bezperan urez beteriko erretilu batean, eta bertan eduki gau osoan. Ondoren, labana baten laguntzaz, atera piperraren haragia, eta gorde.
• Bota olio txorrotada bat lapiko zabal batean, eta bertan frijitu lau oilaskotxoak, ondo gorritu arte.
• Ondoren, gehitu bertara tipulak, karratu txikietan moztuta.
• Gorritu tipula horiek ere oilaskoarekin batera. Zuritu baratxuriak, eta osorik gehitu; nahiago baduzue, xaflatan moztuta ere izan daiteke.
• Osagaiak ondo gorrituta ditugunean, bota bi basokada ardo zuri, eta su bizian irakiten eduki hamar minutuan, alkohola lurrundu dadin. • Moztu tomateak zati txikietan, gehitu lapikora, eta urez estali osagai guztiak.
• Irakiten utzi lapikoan, eta bota bertara gatz pittin bat; baita txorizeroean haragia ere, horrek emango baitio saltsari bizkaitar eraren kutsua.
• Mantendu irakiten mantendu ordu erdian, gutxi gorabehera.
• Ondoren, pasatu irabiagailutik saltsa. Nahiago badugu, pasatu gabe ere utz dezakegu. Plater honen lagungarri bikaina izan daiteke arroz egosi pixka bat.