Elikadura. Errezeta

Barazki eta txipiroi risotoa

JON URBE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2012ko otsailak 4
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Arroz bonba (400 g)

Dozena bat txipiroi txiki

Kalabaza bat

Ziazerba sorta bat

Azenario bat

Tipulin bat / Bi baratxuri ale

Tomatea

Oliba olio birjina / Gatza

Parmatar gazta

Koilarakada bat gurin

Txipiroiak garbitu eta zati txikietan moztu.

Kalabazina eta azenarioa garbitu, azenarioa zuritu eta biak karratu txikietan moztu. Baita tipulina eta baratxuri aleak ere.

Lapiko batean txorrotada bat oliba olio bota eta ongi berotu ondoren, gehitu txipiroi pusketak bertara. Pare bat minutuz erregosi eta pixpal baten laguntzarekin guztiak atera eta gorde. Lapiko berean beste olio txorrotada bat gehitu eta bertara barazki guztiak gehitu. Gatz pitin bat bota. 20 bat minutuz erregosi su motelean.

Ondoren, tomatea eta ziazerbak moztu zatietan, eta lapikora gehitu. Beste bost minutuz erregosi, eta nahastu. Ondoren, arroza gehitu, eta ura bota, arrozaren kantitatearen hirukoitza. Beste gatz pixka bat bota, eta irakiten hastean gorderik geneuzkan txipiroi zatiak ere bertara nahastu. Irakiten eduki 20 minutuz. Kontuan hartu bost minututik behin arroza ongi nahastu behar dugula.

Sua itzali, 100 bat gramo parmatar gazta birrindu eta koilaraka-da bat gurin gehitu eta nahastu beste pare bat minutuz. Dagoeneko prest izango dugu risotoaren itxura berezi hori dastatzeko. On egin!

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna