Noiz sortua: 2013-01-26 00:30:00

Elikadura. Errezeta

Etxeko bizkotxoa marrubiekin eta esne gainarekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko urtarrilak 26

OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Bizkotxorako:

4 arrautza

4 koilarakada irin

6 koilarakada azukre

Gurina

Irina

Barrurako:

Litro erdi esne gain

Kilo erdi marrubi

150 g azukre

Lehenik, bizkotxoa egiteko labea berotzen jarri, 180 gradutan. Labeko erretiluan laberako paper berezia ipini —tipula paper izenez ezagutzen da—, gurinarekin igurtzi eta irin pixka bat bota, bizkotxoa erants ez dadin.

Bi ontzi hartu, eta batean arrautza gorringoak jarri eta bestean zuringoak. Gorringoetan lau koilarakada azukre gehitu, eta bost minutuz etengabe irabiatu, eskuz edo makinaren laguntzaz.

Ondoren, arrautza zuringoak harrotzen hasiko gara. Horretarako, indartsu eta etengabe irabiatu, eta gogortzen hastean bi koilarakada azukre gehitu, eta segi eragiten. Erabat gogorra dagoenean, zuringo horiek gorringoetara gehitu, poliki-poliki. Koilara handi baten laguntzaz, bi osagai horiek poliki-poliki nahastu. Ondoren, lau koilarakada irin gehitu, banan-banan, ahalik eta polikien dena nahastu, harrotasuna erabat gal ez dezan. Labeko erretiluan zabaldu, eta labean sartu zortzi edo hamar bat minutuz. Labetik atera, eta hozten utzi; erretilutik ateratakoan, papera kendu.

Marrubiak garbitu, eta zortzi marrubi izan ezik beste guztiak pusketatan moztu, eta ontzi batean jarri. Zortzi marrubiak xafla finetan moztu, eta gorde. Beste ontzi batean, esne gaina jarri 150 g azukrerekin batera. Ongi irabiatu esne gaina harrotu arte. Orain, marrubi puskekin nahastu.

Bizkotxoa muntatzeko, zortzi lauki luzetan moztu. Lehenengo, lau lauki luzetan marrubi eta esne gain krema zabaldu, bizkotxoen gainean, eta, ondoren, beste lau pusketak jarri gainean. Beste marrubiak eta esne gain krema gehixeago zabaldu gaineko bizkotxoan, eta, bukatzeko, marrubi xaflak jarri apaingarri moduan.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Covid-19 daukaten gaixoak zaintzen duten bi erizain besarkatzen 55 egun gaixo zeraman gizon bat sendatzean. ©Andoni Lubaki / Foku

Koronabirusaren azken datuak

Berria

Euskal Herrian 31.166 gaixok eman dute positibo guztira, koronabirusa atzemateko probaren bat eginda. Horietatik 2.150 hil dira. Grafikoak, albiste barruan.

Hauteskunde Batzordeak bihar aztertuko du Ordiziako egoera

Hauteskunde Batzordeak bihar aztertuko du Ordiziako egoera

Arantxa Iraola - Jon Ordoñez Garmendia

Ordiziako positiboekin lotutako 48 kasu zenbatu dituzte dagoeneko. Maskara erabiltzea nahitaezkoa izango da Gipuzkoako herri horretan, eta tabernetako jarduna mugatu egingo dute. Beste taberna bat itxi dute, langile batek «positibo ahula» eman duela eta.

PCR probak egiten, aste honetan, Ordizian. ©JON URBE / FOKU

Maiatzaren 20tik ez zen hain datu txarrik positibo berrietan

Mikel P. Ansa

Hego Euskal Herrian azkeneko 24 orduetan 35 kasu positibo berri agertu dira PCR probak eginda. Maiatzaren 20an 31 kasu izan ziren, eta hilabete eta erdian ez da hain emaitza txarrik izan.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

BERRIAlagunei esker eskaintzen dugu balioz osatutako informazioa. Egizu ekarpena gure eginkizunarekin segi dezagun.

Izan zaitez BERRIAlaguna