Albistea entzun

Elikadura. Errezeta

Arkumea txilindronean

GORKA RUBIO / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2014ko apirilak 5

OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Bi arkume izter.

Bi tipulin.

Bi azenario.

Lau baratxuri ale.

Hamar piper txorizero.

Tomate heldu bat.

Arabako lau patata.

Basokada bat ardo zuri.

Gatza.

Oliba olio birjina.

Arkume izterrak erosteko garaian, harakinari eskatu pusketak egiteko.

Arkume pusketak gatzatu, eta lapiko zabal batean oliba olio zorrotada batekin frijitu, su bizian.

Bitartean, azenarioak eta tipulinak garbitu eta zuritu. Barazki horiek karratu txikitan moztu, eta, arkumea gorritzen hasten den momentuan, barazkiak gehitu. Jarraian, baratxuri aleak pusketa txikietan moztu, eta, ondoren, bertara gehitu.

Guztia ongi erregosten utzi, hamabost bat minutuz, su motelean.

Tomatea ere puska txikitan moztu eta lapikora gehitu. Basokada bat ardo zuri ere lapikora bota. Hamar bat minutuz irakiten eduki.

Bitartean, patatak zuritu eta pusketatan ebaki. Lapikoan sartu eta ura gehitu, osagai guztiak ongi estali arte. Gatza bota.

Piper txorizeroak hartu, eta txortena eta barruko haziak ongi kendu. Erditik moztu, eta horiek ere lapikoan sartu. Irakin motela lortzen denean, hantxe eduki ordu eta laurdenez, gutxi gorabehera.

Ondoren, sua itzali eta epeltzen utzi. Epeltzean, piper guztiak atera eta, labana baten laguntzaz, piper txorizeroek barruan duten haragi guztia azaletik banatu.

Lortu dugun haragi guztia xehe-xehe egin eta lapikora gehitu.

Jarraian zerbitzatu nahi bada, berriro pixka bat berotu eta, bero-beroa dagoenean, mahaira zerbitzatu.

Sareko BERRIAzalea:

Irakurri berri duzun edukia eta antzekoak zure interesekoak badira, eskari bat egin nahi dizugu: Berria diruz babestea.

Zuk eta zure gisako sareko milaka irakurlek egindako ekarpenarekin, eduki gehiago eta hobeak sortuko ditugu. Eta, zuekin osatutako komunitateari esker, publizitateak eta erakundeen laguntzek bermatzen ez diguten bideragarritasuna lortuko dugu.

Euskarazko kazetaritza libre, ireki eta konprometitua eskaini nahi dizugu egunero; bizi zaren munduaren eta garaiaren berri ematen segitu.

Albiste gehiago

Olatu sinkronizatua

Berria

Bi urte barru Europako kultur hiribirua izateko bidean, bosgarren Olatu Talka lehertu da asteburu honetan Donostian, 250etik gora proposamen sinkronizatu eskainita parte hartu nahi duen orori. Sormena, kirola —argazkian, Easo igeriketa taldeko kideen atzoko erakustaldia—, aldarrikapena eta elkartasuna nahastu dira egitarauan. Donostiatik kanpo ere zabaldu da aurten eskaintza, gainera.

Alarmak piztuta

Berria

Nafarroan, berezko arraza batzuk galzorian

60 urteko gaztea

Berria

Fender Stratocaster gitarra elektrikoa, 1954tik doinuka

Hemen da Olentzero

Berria

Gaur kalez kale eta etxez etxe ibiliko da, haurren begiradapean

Astekaria

Asteko gai hautatuekin osatutako albiste buletina. Astelehenero, ezinbesteko erreportajeak, elkarrizketak, iritziak eta kronikak zure posta elektronikoan.

Iruzkinak kargatzen...