Garaiko ilarrak, patata, ziazerba eta txirlekin

ANDONI CANELLADA / ARGAZKI PRESS.
Iker Markinez.
2014ko maiatzaren 17a
00:00
Entzun
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

Kilo bat ilar.

Lau patata handi.

Bi tipulin.

Bi baratxuri ale.

Ziazerba sorta bat.

Olioa.

Gatza.

Lehenik, garaiko ilarrak aletu, eta zikinkeriak garbitu.

Ondoren, lapiko bat sutan ipini, han olio zorrotada bat jarri, tipulinak eta baratxuriak zati txikietan moztu, eta lapikora bota. Gatz pitin bat gehitu.

Su motelean, hamabost bat minutuz etengabe nahasten eduki, ez baitugu nahi kolore gehiegi hartzerik.

Ondoren, patatak zuritu eta, garbitu ondoren, pusketatan moztu. Lapikora gehitu, nahastu, eta urez estali guztia. Gatza bota berriro, eta ziazerba sorta erdia ere gehitu.

Irakiten hastean, ilarrak gehitu, eta su ertainean eduki 25 minutuz.

Orduan, ziazerba sortaren beste erdia gehitu, eta baita txirlak ere. Guztia bost bat minutuz sutan eduki, eta, ondoren, sua itzali.

Ziazerba sorta erdia azken momentuan gehitzeak kolore biziagoa emango die ilarrei eta baita plater osoari ere.

Prest dugu jada plater goxo hau dastatzeko.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.