Noiz sortua: 2013-03-02 00:30:00

Elikadura. Errezeta

Odolkiz beteriko brik orriak babarrun kremarekin

GARI GARAIALDE / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko martxoak 2

OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

4 Brik orri.

Litro erdi esne.

2 Koilarakada irin.

Oliba olio txorrotada bat.

Gurin koilarakada bat.

Odolki egosi bat.

Babarrun prestatuak.

Eguzki lore olioa, frijitzeko.

Gatza.

Errezeta honek aurrez prestaturiko jaki bat berrerabiltzeko aukera emango digu. Babarrunak edota odolkia soberan prestatu baditugu, gorde, eta errezeta honetarako erabili.

Lehenik, odolki egosiari hestea kendu, eta barruko mamia ontzi batean jarri. Lapiko batean gurin koilarakada bat bota, eta olioa berotzen jarri; jarraian, bi koilarakada irin gehitu, eta ongi nahastu dena.

Ondoren, litro erdi bat esne gehituz joan, bexamela lortuko dugu horrela. Etengabe nahastu. Ondoren, odolkia daukagun ontzira bota, eta dena ongi nahastu. Gatz pitin bat ere gehitu, baina, kontuz, odolkiak berak izango du, eta, beraz, ez bota gehiegi. Aurrera jarraitu aurretik, guztia hoztuta edukitzea komeni da. Bitartean, babarrunak irakin, eta irabiagailuaren laguntzaz krema egin.

Brikak prestatzeko, orri bakoitza lau zatitan moztu. Zati bakoitzaren erdian koilarakada bat odolki ore jarri, eta brikarekin bildu, hoditxo baten gisara. Hala jarraitu brik guztiak bete arte. Lapiko txiki bat eguzki lore olioaz erdiraino bete, eta berotzen jarri. Ondo beroa dagoenean brikak frijitzen hasi. Frijitu ahala, erretilu batera pasa, sukaldeko paper gainera, duten olio soberakina kentzeko. Mahaira zerbitzatzeko, plater bakoitzean bost brik jarri, eta gainetik babarrun kremaz busti.

Goizeko buletina

BERRIAren papereko edizioaren gai nagusiak biltzen ditu egunero (astelehenetan salbu). Goizean goiz iristen da zure posta elektronikora.

Albiste gehiago

Ekainaren 1ean eguneratua, 19:00etan. ©BERRIA

Koronabirusaren azken datuak

Berria

Azkeneko 24 orduetan ez da inor hil COVID-19 gaitzaren eraginez. Bost positibo atzeman dituzte PCR probekin, eta 11 gaixo ospitaleratu dituzte. Euskal Herrian 29.309 gaixok eman dute positibo guztira, koronabirusa atzemateko probaren bat eginda. Horietatik 2.066 hil dira. Grafikoak, albiste barruan.

Gasteizko Andre Maria Zuriaren plazako tabernetako terrazak, jendez beteta. ©JAIZKI FONTANEDA / FOKU

Hirugarren fasearen peskizan

Edurne Begiristain

Datozen egunetan ere datuak onak badira, astelehenean hirugarren fasera pasatuko da Hego Euskal Herria. Erkidegoek kudeatuko dute nolakoa izango den alarma egoeratik ateratzeko azken urratsa

Irakasle batzuk hizketan, Zarauzko Orokieta herri eskolan, atzo. ©ANDONI CANELLADA / FOKU

Ikasleak ez, irakasleak bai

Irati Urdalleta Lete

Sare publikoko irakasleak itzultzen hasi dira Araban, Bizkaian eta Gipuzkoan. Nafarroan, USE prestatzera bueltatu dira ikasleak

Bisitariei tenperatura hartzeko gailuak jarri dituzte hala Bilboko Arte Ederren museoaren sarreran nola Bilboko Guggenheim museoan. ©ARITZ LOIOLA / FOKU

Museoak. Ziurgabetasun ufada batekin

Iñigo Astiz

Euskal Herriko museo gehienek zabaldu dituzte ateak egunotan, atzo hasita. Ezohiko baldintzetan arituko dira, eta ikusteko dago nola eutsiko dioten bisitarien urritzeari

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna