Elikadura. Errezeta

Zainzuri freskoak udaberriko olio ozpinarekin

JUAN CARLOS RUIZ / ARGAZKI PRESS

Iker Markinez -

2013ko apirilak 27
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

20 zainzuri

50 g ziza

Piper berdea

Piper gorria

Tipulina

Baserriko arrautza

Oliba olioa

Sagardo ozpina

Gatza

Kafe koilarakada bat azukre

Zainzuriak ipurdi aldean zentimetro inguru moztu eta gero, goitik behera zurituko ditugu. Kontuan hartu puntako aldea ez dela behin ere zuritu behar.

Lapiko handi bat urez bete, gatza bota, eta azukre pitin bat ere bai. Irakiten hasitakoan, zainzuriak gehitu, eta ordu laurden batez irakin; zainzurien lodieraren arabera, beharbada denbora gehixeago eduki beharko dugu. Gero, sua itzali, eta zainzuriak bertan utzi.

Piperrak eta tipula zati txiki-txikietan moztu. Ontzi batean jarri, gehitu gatza, ozpina eta oliba olio zorrotada bat. Gutxi gorabehera, olioak ozpin kantitatearen hirukoitza izan beharko luke. Gorde.

Udaberriko zizak xehatu, eta olio ozpinetara gehitu, gordinik.

Dena ongi nahastu.

Plater edo erretilu batean, zainzuriak erditik moztuta ipini, eta gainetik, bakoitzaren gustura, olio-ozpinarekin ongi busti.

Irakurle agurgarria:

Honaino iritsi zarenez, eskaera bat egin nahi dizugu: irakurtzen ari zaren edukia eta egunkaria babestea, konpromiso ekonomikoa hartuz. Publizitatea eta erakundeen diru-laguntzak ez dira nahikoa BERRIAren etorkizuna bermatzeko. Sarean eskaintzen dizugun edukia irakurtzen duzuen milaka irakurleek proiektuari ekarpena eginda, urrutira iritsiko ginateke.

Kazetaritza libre, ireki eta independentea egin nahi dugu euskaldunontzat. Euskaraz informatzea delako gure eginkizuna, eta zure eskubidea.Lagun gaitzazu bide horretan. Idatzi gurekin etorkizuna. Geroa zugan.

Martxelo Otamendi
BERRIAko zuzendaria

Izan zaitez BERRIAlaguna

Izan zaitez BERRIAlaguna

Irakurtzen ari zaren edukia libre ematen jarraitu nahi dugu. Euskaraz informatzea da gure eginkizuna, zure eskubidea. Sareko irakurlea bazara, konprometitu zaitez irakurtzen ari zarenarekin. Geroa zugan.

Izan zaitez BERRIAlaguna