Ostalaritza lokalen barruan kontsumitzeko aukera zabaldu dute Nafarroan

Gehienezko edukiera %30era mugatu dute, CO2 neurgailu bat erabili ezean.

Iruñea Zaharra taberna, gaur goizean. IÑIGO URIZ / FOKU
Erredakzioa
2021eko maiatzaren 17a
16:24
Entzun

Joan den astean Nafarroako Gobernuak iragarritako neurria indarrean sartu da gaur, eta, hortaz, bertako tabernen eta bestelako ostalaritza lokalen barruan kontsumitzeko aukera dute orain Nafarroako herritarrek.

Foru gobernuak ezarritako bi aukeretatik bat hautatu behar izan dute ostalariek: lokalen edukieraren %30 erabiltzea bezeroak artatzeko, ala CO2 neurgailu bat erabiltzea, airearen kalitatea neurtze aldera. Gas horren goiko muga 800 ppm-an (milioiko parte) ezarri dute osasun agintariek. Hautu hori egin dutenek erantzukizun agiri bat sinatu behar izan dute, eta bezeroen gaineko datuak biltzeko ardura ere izango dute.

Itxiera orduari dagokionez, 22:00etan ezarri dute, baina, terrazei dagokienez, ordutegia 01:00ean mantendu dute.

Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.