Mahala saskia

Bi sorta

Gipuzkoako Tolosaldeko Leaburu herrian aurkituko duzu Mahala baserria.Hogei urte dagoeneko, baserrian bertan lortutako lehengaiarekin produktu goxo, osasuntsu eta naturalak elaboratzen. Bertan ekoiztutakoa bertakoentzat, gaztak, jogurtak, txerrikia, beste azkenburukoak...  

+Parte hartu

Manuel Quintano El Pionero ondua

Sorta bat

Manuel Quintano upeltegiak eta mahastiak Bastidan daude, izen bera zuen elizgizon ilustratuaren sorlekuan. 1786an, ardoaren hazkuntzari buruzko teknika bordelesak sartu zituen Errioxan. Mahasti horietako mahasti gehienak tempranilloarenak dira, eta han bizi dira garnatxa motako batzuekin.  

+Parte hartu

Iturri menestra

Sorta bat

Ondo ezagutzen dituzte Nafarroako soroetako jakiek ezkutatzen dituzten zaporea eta aberastasuna, eta, duela hamarkada batzuetatik, haien hautaketarik onena eskaintzen dihardute Arroitzen, Nafarroan: produktu fresko eta kalitatekoak, gure enpresaren bereizgarriak. 

+Parte hartu

Biba Ardoak

Sorta bat

Biba Ardoak Euskal Herri osoko 17 mahastizain-ardogileren etxalde ekologikoek osatutako salmenta eta banaketa kooperatiba da. Profesionalei eta herritarrei bertako eta kalitatezko proposamena eskaintzea eta ardo kultura berria, bizia, osasungarria eta herritarra bultzatzen du.  

+Parte hartu

Alfar olioa

Sorta bat

Oliba-olio birjina estra, arbequina barietateko olibekin bakarrik egina, Mendabian (Nafarroa). Urriaren amaieran edo azaroaren hasieran, olibak jasotzen dira, eta hamabi orduan baino gutxiagoan hotzean ekoizten den olioa da; horrek gantz errendimendu oso txikiak eragiten ditu, baita aroma intentsitate handia lortu ere.  

+Parte hartu

Mainegra Brut nature

Sorta bat

Mendabiako Mainegra cava
Mahats motak: %50 viura, %35 parellada, %15 chardonnay. Ligetan ondua: Hogei hilabete baino gehiago. Alkohol graduak: bolumenaren %12
Bi botilako sorta  

+Parte hartu

Serrats Kontserbak

Sorta bat

Gure hegaluze eta antxoa kontserbak artisau prozesu batez egiten dira, bost belaunalditan ikasi eta hobetua. «Egiten jakite» horri esker eta lehengaiak zorrotz aukeratzeari esker, gure kontserbek, bai hegaluzeak bai antxoak, kalitate aparta izan ohi dute.  

+Parte hartu

Basatxerri solomo ondua

2,5 kiloko pieza bat

Basatxerri abeltzainen kooperatiba da, euskal baserriko benetako txerria hazi eta eskaintzen duena. Kalitate goreneko txerria eskaintzeko apustua egiten du; izan ere, aske hazitako baserriko txerriaren haragia eta haragi-eratorriak prozesatzen eta merkaturatzen dituzte.  

+Parte hartu

Erroiz olioa

Sorta bat

ERROIZ, Lantziego herrian dagoen Arabar Errioxako olio-dolare modernoa da. Erroiz olio-dolarean kalitatezko oliba-olio birjina estra ekoizten dute, oso hedatua ez egon arren, bere zapore biziagatik ezaguna den Arroniz barietateko olibak erabiliz. Gordinik kontsumitzeko oso aproposa da. Hiru botilako sorta.  

+Parte hartu