Futbola

Realak irabazi, Athleticek berdindu eta Eibarrek galdu

Txuri-urdinek sei neurketatik sei irabazi dituzte; azkena, Rayoren aurka (1-3). Bolada bikainean zen Athletic ere, baina hutsean berdindu du Sevillarekin. Eibarrek 2-1 galdu du Real Madrilen aurka.

Real Madrileko jokalariak gaur EIbarri sartutako goletako bat ospatzen, Madrilen. ZIPI / EFE
Paulo Ostolaza.
2021eko urriaren 10a
17:47

Txukun dabiltza Lehen Mailako euskal taldeak denboraldi hasieran. Asteburu honetako emaitzak kontuan hartuta, lehen hamar postuetan daude laurak. Dena den, haietako bakarrak irabazi du azken jardunaldian: Realak. Athleticek eta Alavesek berdindu egindute, eta Eibarrek galdu egin du. Txuri-urdinak sailkapenaren buruan dira, Bartzelonarekin berdinduta.

Rayo 1-3 Reala

Seitik sei. Ezin hobeto hasi du ibilbidea Realaren proiektu berriak. Udan hainbat jokalari garrantzitsuk utzi zuten taldea, baina horrek, kalte baino gehiago, taldeari mesede egin diola dirudi.

Rayo izan zen atzo donostiarren biktima. Madrildarrak jaitsiera postuetan daude, eta ez dute garaipenik eskuratu oraindik.

Neurketa nahiko berdinduta hasi zen, baina atsedenaldirako garaipena ondo bideratuta utzi zuten bisitariek. Lehen zatiaren erdialdean sartu zuen lehen gola Franssik, eta bi minutu geroago bigarrena Amaiurrek. Rayok, Bulatovicen bidez, aldea murriztea lortu zuen, baina atsedenaldira iritsi aurretik sartu zuen bigarren gola Amaiurrek.

Bigarren zatian, arazorik gabe eutsi zioten emaitzari. Datorren astean Levante jasoko dute Zubietan.

Sevilla 0-0 Athletic

Denboraldia bikain hasi duen beste euskal taldea Athletic da. Bizkaitarrak hiru neurketa jarraian irabazita iritsi ziren atzo Sevillara, baina ez zuten berdinketa hausterik izan sailkapenaren erdikaldean dabilen talde baten aurka.

Gol aukera gutxi sortu zituzten bi taldeek, defentsa lanetan bikain ibili ziren seinale.

Sailkapen nagusian hirugarren postuan da Athletic, Atletico Madrilekin berdinduta, hamahiruna punturekin. Datorren astean Vila-realen aurka jokatuko dute Lezaman.

Real Madril 2-1 Eibar

Sailkapenean aurrera pauso bat emateko aukera galdu duena, berriz, Eibar izan da. Real Madrilen zelaian jokatu zuten armaginek, eta, aurkariak izen handia duen arren, ligan oraindik garaipenik eskuratu gabe zen.

Hori gutxi balitz, markagailuan aurrea hartu zuen Eibarrek 17. minutuan. Kuki izan zen golegilea. Real Madrilek, ordea, atsedenaldiaren aurretik berdindu zuen neurketa, Mollerren burukada bati esker.

Bigarren zatian, berriz, hobea izan zen etxeko taldea, eta Galvezek 57. minutuan sartutako golari esker lortu zituen hiru puntuak. Eibarrek sei puntu ditu, eta bederatzigarrena da sailkapen nagusian. Datorren igandean Betis jasoko du etxean.

Alaves 0-0 Sporting

Alavesek, berriz, bolada txarrari etena eman zion herenegun, nahiz eta Huelvako Sportingen aurka 0-0 berdindu, Ibaian. Arabarrak aurreko bi partida galduta zetozen. Bi taldeek gola sartzeko aukerak izan zituzten, baina ez batak, ez besteak ez zuten atea zulatzea lortu.