osaGaIaK
4 ogi xerra200 g izokin ketu
250 g Filadelfia gazta
2 tomate heldu
2 tipuleta
5 g tipuleta xehatu
Soja saltsa koilarakada bat
Limoi zuku koilarakada bat
Osterzuri bat
Hezurrik gabeko oliba beltz poto bat
50 g oliba olio
Nola prestatu:
Tomateak zurituko ditugu; haziak kendu ondoren, kubo txikitan moztuko ditugu. Gero, tipuletak xehatuko ditugu. Tipuletak eta tomatea gaztarekin nahastu, eta soja eta limoi zukua gehituko ditugu. Azkenik, tipuleta xehatua botako dugu.
Osterzuria garbituko dugu.
Olibak bere saltsarekin xehatu eta olioa gehituko diegu.
Ogia labean txigortuko dugu.
Zerbitzatzerako orduan ogia platerean jarriko dugu. Gazta krema gehituko diogu, eta gainean osterzuria jarriko dugu. Izokin ketua tiratan moztu ondoren, gainean jarri. Bukatzeko, oliba saltsarekin sigi-saga egingo dugu.