ELIKADURA. Tuterako kukuluak hegaluze, ziazerba eta tomate ozpin-olioarekin

Iker Markinez.
2010eko urriaren 2a
00:00
Entzun
OSAGAIAK

4 pertsonarentzako osagaiak:

2 tomate eder

400 gr hegaluze (garbia), mendrezka ahal bada

Dozena erdi Tuterako kukulu

Eskutada bat ziazerba

8 koilarakada oliba olio birjin

Sagardo eta Modenako ozpinak

Gatza

Tuterako kukuluak hegaluze, ziazerba eta tomate ozpin-olioarekin

Lehenengo pausoan ozpin-olioarekin hasiko gara. Tomateak garbitu, eta karratu txikietan moztu. Ontzi batean jarri, eta bertara sagardo ozpin eta Modenako ozpin koilarakada bana bota, 8 koilarakada oliba olio eta gatz pitin batekin batera. Ondo-ondo nahastu.

Ondoren, urez beteriko lapiko bat sutan irakiten jarri, eta hegaluzea -hezur eta azalik gabe-, xafla finetan moztuta, uretan murgildu, eta minutu pare batez egosi. Denbora ondo zaindu, bestela hegaluzea gehiegi lehortuko zaigu eta. Ondoren, erretilu batera atera.

Kukulu bakoitza lau pusketatan zatitu, eta entsaladentzako erretilu polit batean ipini txukun-txukun. Gatz pitin bat bota, eta egosi berri ditugun hegaluze xaflak gainean ipini. Ondoren, ziazerba hostoak -gordinak, eta ahalik-eta hosto xamur eta txikienak aukeratuta- erretiluan zehar banatu, eta, bukatzeko, tomate ozpin-olioarekin dena ongi busti, norberaren gustura.

On dagizuela!!
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.