Galdera

Elikatze aldetik ba al dago ezberdintasunik janari gordin eta prestatuen artean?

2012ko apirilaren 3a
00:00
Entzun
Janariek, garbitu, zatitu eta prestatzean, beti galtzen dituzte elikagaiak. Fruta eta barazkiak garbitzeko, uretan gehienez bost minutu eduki, bitamina galerak oso handiak izaten baitira bestela. Bestalde, janariak zatitzen ditugunean oxigenoarekin kontaktuan jarri eta zenbait elikagai oxidatu egiten dira. Horregatik, garrantzitsua da kontsumitu beharreko momentuan zatitzea eta oso azaletik zuritzea. Barazkien kasuan, orri berdeak ahal den gutxien ezabatu, horiek dutelako bitamina eta gatz mineral gehien. Azkenik, oso ur gutxi jarri egosteko, eta ura irakiten dagoenean bota.

Animalia jatorriko janariak prestatzean,proteinen digestioa erraztu, eta toxiinfekzioak saihesten dira.
Iruzkinak
Ez dago iruzkinik

Ordenatu
0/500
Interesgarria izango zaizu
Nabarmenduak
Orain, aldi berria dator. Zure aldia. 2025erako 3.000 babesle berri behar ditugu iragana eta geroa orainaldian kontatzeko.